*Nettavisen* Nyheter.

Storberget vil ha Nav inn i fengslene

Oslo (NTB): Dømte som får seg jobb etter soning unngår i stor grad å begå ny kriminalitet, viser ny undersøkelse. Nå vil justisminister Knut Storberget (Ap) ha Nav inn i fengslene.

- Vi har skjerpet straffene og avviklet soningskøene. Nå nå vi ha tiltak som hindrer tilbakefall. sier justisminister Knut Storberget til Dagsavisen.

En undersøkelse gjort av forskerne Torbjørn Skardhamar og Kjetil Telle ved Statistisk sentralbyrå (SSB), viser at domfelte som får seg jobb etter å ha sonet straffen, har 63 prosent lavere sjanse for å begå ny kriminalitet enn de som ikke får seg jobb. Studien, som er en den første av sitt slag her i landet, illustrerer også hvor stort problemet med tilbakefallskriminalitet er. Om lag hver fjerde av dem som blir løslatt havner i fengsel igjen innen tre år.

-60 prosent av de innsatte har rusproblemer, og mange av dem har ingen bolig å vende tilbake til når de kommer ut, sier Storberget som peker på at det nå etableres flere rusmestringsenheter i fengslene.

- Ingen bør la seg lure til å tro at kriminalitet bekjempes kun ved bruk av lange fengselsstraffer, sier Storberget som vil ha såkalte stormøter for unge forbrytere.

Forslaget applauderes av lederen for Fengsels- og friomsorgsforbundet (NFF), Geir Bjørkli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.