*Nettavisen* Nyheter.

Storbeslag av røyk og alkohol på Svinesund

Halden (NTB): Elleve smuglerbiler gikk natt til lørdag rett i fella på Svinesund med øl, sprit og sigaretter tilsvarende to millioner kroner i lasten.

De organiserte smuglerne fra Polen sendte mellom 10 og 15 biler i forkant for å sjekke om kysten var klar. Men Tollvesenet lå og spanet i grøftekanten og kunne telle opp totalt 12.000 liter øl, 1.100 liter brennevin og 270.000 sigaretter da alle bilene var stoppet, melder TV 2.

- Dette er en form for svært avansert kriminalitet. Smuglerne sender spanere i forkant for å unngå tollen. Vi ventet til vi mente alle bilene i kolonnen var kommet over grensen før vi slo til, slik at ingen skulle få muligheten til snu, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Smuglervarene utgjør minst to millioner kroner i unndratte avgifter. Politiet bisto med å sperre av E6, slik at førerne av de elleve bilene kunne pågripes lett.

- Vi fikk til en vellykket aksjon og har nå elleve polske smuglere i vår varetekt. Det er når vi samarbeider på denne måten, at vi får til mest, sier politiførstebetjent Rune Kaspersen i Østfold politidistrikt til kanalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.