RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbæk reddet uavgjort

Sist oppdatert:
BRISKEBY (vif.no): Det endte 1-1 mellom Ham-Kam og Vålerenga i den niende serierunden, etter at hjemmelaget tok ledelsen tidlig i kampen. Jarl André Storbæk utlignet på straffe.

Som mot Start fikk Vålerenga en verst tenkelig åpning på kampen. Før kampen ble det snakket om å være våkne på dødballer, men det var ikke tilfellet her. Pasjoa fikk vinne en hodeduell i feltet, og headet ballen i mål. 1-0 til hjemmelaget etter fire minutter på Briskeby.

Etter scoringen kom Vålerenga mer med spillemessig, og produserte noen store sjanser. Først ute var Magne Hoseth som smalt til på volley etter et innlegg fra siden. Skuddet føyk i stolpen bak en utspilt Rønningen, men Tore André Flo var akkurat litt sent ute til å nå returen.

La press på Ham-Kam
Vålerenga presset Ham-Kam langt ned på banen i denne perioden, og jaget en utligning. Etter 19 minutter fikk Kjetil Wæhler en dobbeltsjanse til å gjøre akkurat det. Etter en corner headet han mot mål fra kort hold, men en forsvarer reddet på streken. Returen tok også Wæhler seg av, men igjen ble forsøket blokkert av en forsvarer.

Ham-Kam hadde to store sjanser etter halvspilt omgang. Først ute var Abidoun som puttet ballen i mål etter at Arni Gautur Arason ga retur på et skudd fra Ringberg. Målet ble korrekt annulert, da Arason hadde kontroll på ballen. Minuttet etterpå fikk Buer Johansen stå alene foran mål og lade kanonen, men Arason gjorde en kjemperedning, og holdt Vålerenga inne i kampen.

Kampen ble mer jevn utover omgangen, og Vålerenga slet med å skape de store sjansene, etter at Ham-Kam fikk mer styring på forsvaret sitt. Christian Grindheim og Thomas Holm pådro seg begge gule kort i første omgang. For Grindheims del betyr det at han må stå over hjemmekampen mot Molde 28.mai.

Bytte i pausen
Vålerenga gjorde ett bytte i pausen. Magne Hoseth ble erstattet av Morten Berre. Berre tok plass på høyrekanten, og Freddy dos Santos overtok venstrekanten etter Hoseth.

Den andre omgangen startet rimelig tamt, og bortsett fra et litt slapt tilbakespill fra Wæhler som kunne blitt farlig, så tok det over ti minutter før Vålerenga produserte en halvsjanse. Flo gjorde en god jobb i feltet og dro av en forsvarer, før han prøvde et skudd fra skrå vinkel. Ballen gikk forbi keeper, men en forsvarer fikk stoppet den før den passerte mållinja. Morten Berre jaget også ballen foran mål, men kom så vidt for sent.

Gode muligheter kastet bort
Vålerenga var på visitt i Ham-Kams territorie et par ganger det første kvarteret av andre omgang, men som så mange ganger før i år var kvaliteten på innleggene fra siden altfor dårlige. Selv i upressede situasjoner havnet ballen i områder som var totalt ufarlige.

Vålerengas andre bytte kom etter 63 minutter, da Ardian Gashi erstattet Freddy dos Santos.

Annulert for offside
Vålerenga og Jan Derek Sørensen satt ballen i mål etter 66 minutter, men dommerteamet blåste av for offside. Flo spilte fri Gashi, som satt ballen rett på keeper. Berre, som stod i offside før Gashi fikk ballen, pirket den videre til Sørensen som satt den i mål, i det assistentdommeren vinket for offside.

Straffe og skade
Vålerenga la om til en tilnærmet 3-3-4 formasjon da det stod igjen ti minutter av kampen. André Muri ble flyttet opp som spiss sammen med Roberts, som kom inn for Flo ti minutter tidligere.

Etter 82 minutter jaget Jan Derek Sørensen en ball i 16-meteren, fikk tåa på den og ble felt av Ham-Kams keeper Rønningen. Klar straffe, men Sørensen pådro seg en skade i skulderen da han ble felt, og kunne ikke fortsette. Vålerenga avsluttet dermed kampen med 10 mann.

Med både Sørensen, Hoseth og dos Santos ute av banen, var det Jarl André Storbæk som fikk sjansen fra straffemerket mot gamle lagkamerater. Fra 11 meter tok han kort fart, men sendte keeper feil vei og scoret sikkert.

Mange avbrekk
Det ble i utgangspunktet lagt til fem minutter på Briskeby, etter flere lange avbrekk. Etter straffen kom det flere avbrekk, blant annet da Bjerke ikke trakk seg i en duell med Arason, og det oppstod litt amper stemning spillerne i mellom. Bjerke fikk helt korrekt det gule kortet.

Vålerenga prøvde selv med ti mann å prøve å komme i angrep for å avgjøre kampen, men det ble vanskelig mot et godt organisert forsvar. Vålerenga hadde et par dødballsituasjoner mot slutten, men det ble litt upresist, og Ham-Kam fikk ryddet unna før dommer Staberg blåste av.

Ham-Kam – Vålerenga 1-1 (1-0)
Tippeligaens 9.runde, Briskeby, 6.010 tilskuere

Mål: 1-0 Juha Pasoja (4), 1-1 Jarl André Storbæk (84, str.)

Gule kort Vålerenga: Christian Grindheim, Thomas Holm

Vålerengas lag (4-4-2): 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 5 André Muri, 24 Kjetil Wæhler(K), 3 Allan Jepsen – 6 Freddy dos Santos (9 Ardian Gashi inn 63), 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim, 8 Magne Hoseth (11 Morten Berre inn 45) – 10 Jan Derek Sørensen, 23 Tore André Flo (16 Glenn Roberts inn 71)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere