RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbæk spiller fra start

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Jarl André Storbæk spiller fra start for Norge i lørdagens avgjørende EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia på Ullevaal stadion. Landslagssjef Åge Hareide offentliggjorde laget i Molde onsdag.

En Vålerenga-spiller starter dermed matchen. Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm starter trolig på benken.
Jarl André Storbæk blir foretrukket foran Lillestrøms Anders Rambekk på høyrebacken, og får dermed sin femte landskamp, den første av betydning i forhold til mesterskap.

- Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen fra start når jeg først er her, men er også litt overrasket over at muligheten kom allerede nå, sier Jarl André Storbæk til vif.no om uttaket.

Han tror det er Åge Hareides ønske om offensive backer som gjorde at han ble foretrukket foran Rambekk.

- Han har sagt han ønsker dobling på kanten og innlegg fra siden. Det var kjennetegnet til backene i Vålerenga i fjor, så jeg kjenner den oppgaven godt. Jeg skal løpe opp og ned ute på kanten, og det er bare å trykke til når sjansen har bydd seg, så får vi se hvordan det går, sier han.

- Jeg føler jeg har noe å bidra med her, og jeg gleder meg veldig til å spille en tellende landskamp på Ullevaal Stadion.

Foreløpig kjenner han ikke Bosnia som lag veldig godt, men regner med å bruke tiden inn mot kampen godt.

- Vi har sett litt film og blitt litt informert om hva som kan vente oss. Jeg begynner å skaffe meg et bilde av Bosnia, men vi skal bruke de neste dagene godt for å bli bedre kjent med de. Uansett hvordan de velger å spille må vi prøve å få de i ubalanse og utnytte det når sjansen byr seg, sier han før han legger til at han gjerne tar frispark om muligheten kommer, men at han også vil være fornøyd med en avgjørende assist.

Fysisk kraft
- Han har fysisk kraft til å ta seg framover på banen og en god løpskapasitet, og vi har sett, både i Manchester og her, at han har en bra innleggsfot, sier Åge Hareide. Han er ellers opptatt av å understreke at Rambekk ikke har gjort seg bort, tross at han spilte dårlig i forrige landskamp, mot Kroatia.

- Storbæk har mer praksis som back, det betydde også mye, legger Hareide til.

Trengte balanse
Landslagssjefen var mest i tvil om den sentrale plassen, men valgte tilslutt Doffen Hæstad framfor Christian Grindheim fra start.

- Vi trenger balanse, og vi må ta ut Bosnias sentrale playmaker. Vi satser på at Doffen gjør det. Dessuten vil jeg løfte Martin Andresen høyere i banen, slik at han får bruke kreativiteten sin på den øverste tredel av banen, sier Hareide, som ønsker å ha offensivt anlagte Grindheim som en joker utover i kampen.

- Jeg er redd for å blottlegge for mye. I bakhånd har vi Christian Grindheim, som er spesielt god offensivt. Får vi mørnet Bosnia litt, så kan vi få inn Christian, sier han.

Dette blir trolig startoppstillingen: Thomas Myhre - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen - Frode Johnsen - John Carew.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere