RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbrann i Aalesund

Foto: Stig Vågnes, Sunnmørsposten (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
40 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård i Ålesund sentrum fredag kveld.

Ålesund (NTB): Brannen ble varslet i 20.30-tiden fredag kveld. Først ved 2-tiden var brannen slukket, opplyser operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt.

Brannvesenet og politiet holdt natt til lørdag brannvakt på stedet

Brannen startet i den øverste delen av en tre etasjer høy trebygning i Kjøpmannsgata på Aspøya. Bygningen ble påført store skader og var fullstendig ubeboelig etter brannen, skriver Sunnmørsposten.

Alle de 15 personene som bodde i bygningen, måtte evakueres. Det samme måtte beboerne i tre nabobygninger. Til sammen ble 40 mennesker evakuert, blant dem en kvinne som trengte hjelp til å komme seg ut. Hun pådro seg røykskader og ble sendt til lege for sjekk.

Noen av de evakuerte fikk ordnet overnatting på egen hånd, mens resten ble sendt til et hotell der kommunens kriseteam sto klart.

Det var sterk vind i Ålesund fredag kveld, noe som gjorde slukkingen vanskelig. Det var lenge fare for at brannen kunne spre seg til de tre nabobygningene som er sammenbygd med bygården. Beboerne i ytterligere fire bygninger fikk beskjed om at de kunne bli evakuert på kort varsel, men brannmannskapene fikk etter hvert kontroll og ytterligere evakuering var ikke nødvendig.

Årsaken til brannen var lørdag morgen ukjent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere