*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann i Aalesund

Foto: Stig Vågnes, Sunnmørsposten (NTB scanpix)

40 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård i Ålesund sentrum fredag kveld.

05.01.13 08:40

Ålesund (NTB): Brannen ble varslet i 20.30-tiden fredag kveld. Først ved 2-tiden var brannen slukket, opplyser operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt.

Brannvesenet og politiet holdt natt til lørdag brannvakt på stedet

Brannen startet i den øverste delen av en tre etasjer høy trebygning i Kjøpmannsgata på Aspøya. Bygningen ble påført store skader og var fullstendig ubeboelig etter brannen, skriver Sunnmørsposten.

Alle de 15 personene som bodde i bygningen, måtte evakueres. Det samme måtte beboerne i tre nabobygninger. Til sammen ble 40 mennesker evakuert, blant dem en kvinne som trengte hjelp til å komme seg ut. Hun pådro seg røykskader og ble sendt til lege for sjekk.

Noen av de evakuerte fikk ordnet overnatting på egen hånd, mens resten ble sendt til et hotell der kommunens kriseteam sto klart.

Det var sterk vind i Ålesund fredag kveld, noe som gjorde slukkingen vanskelig. Det var lenge fare for at brannen kunne spre seg til de tre nabobygningene som er sammenbygd med bygården. Beboerne i ytterligere fire bygninger fikk beskjed om at de kunne bli evakuert på kort varsel, men brannmannskapene fikk etter hvert kontroll og ytterligere evakuering var ikke nødvendig.

Årsaken til brannen var lørdag morgen ukjent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.