RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbrann i Stavanger sentrum under kontroll

Stavanger (NTB): Det ser ikke ut til at noen personer ble skadd da minst fire trehus ble skadet i en storbrann i Stavanger sentrum tirsdag kveld. Brannen ble meldt å være under kontroll litt før midnatt natt til onsdag.

- Meldingen fra brannvesenet er at de har vært gjennom samtlige boenheter, uten at det er funnet noen personer. For øvrig er ingen personer savnet, så dette ser ut til å ha gått bra, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Ved 23.45-tiden foregikk det etterslukking i kvartalet. Da hadde politiet ennå ikke oversikt over det totale skadeomfanget, men slo fast at minst fire hus var rammet i kvartalet med eldre trehusbebyggelse, nemlig Brødregata 2, Asylgata 11, Smedgata 12 og Smedgata 10.

Brannen spredde seg raskt, og brannvesenet slet en stund med å få kontroll, ifølge brannsjef Øyvind Rake i brannvesenet i Sør-Rogaland.

Arbeidet var vanskelig fordi det ble glatt på bakken og husene ligger tett. Dessuten brenner det godt i gamle trehus når det først tar fyr, sa skadestedsleder Brynjulf Sandvik i Brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

Det ligger et Comfort-hotell like ved kvartalet som brenner. Beboere i nærheten ble innlosjert på dette hotellet. Hotellets rundt 80 gjester ble en stund evakuert til lobbyen, men de fikk gå tilbake til sine rom igjen etter en stund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere