Storbrann i Stavanger sentrum under kontroll

Stavanger (NTB): Det ser ikke ut til at noen personer ble skadd da minst fire trehus ble skadet i en storbrann i Stavanger sentrum tirsdag kveld. Brannen ble meldt å være under kontroll litt før midnatt natt til onsdag.

- Meldingen fra brannvesenet er at de har vært gjennom samtlige boenheter, uten at det er funnet noen personer. For øvrig er ingen personer savnet, så dette ser ut til å ha gått bra, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Ved 23.45-tiden foregikk det etterslukking i kvartalet. Da hadde politiet ennå ikke oversikt over det totale skadeomfanget, men slo fast at minst fire hus var rammet i kvartalet med eldre trehusbebyggelse, nemlig Brødregata 2, Asylgata 11, Smedgata 12 og Smedgata 10.

Brannen spredde seg raskt, og brannvesenet slet en stund med å få kontroll, ifølge brannsjef Øyvind Rake i brannvesenet i Sør-Rogaland.

Arbeidet var vanskelig fordi det ble glatt på bakken og husene ligger tett. Dessuten brenner det godt i gamle trehus når det først tar fyr, sa skadestedsleder Brynjulf Sandvik i Brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

Det ligger et Comfort-hotell like ved kvartalet som brenner. Beboere i nærheten ble innlosjert på dette hotellet. Hotellets rundt 80 gjester ble en stund evakuert til lobbyen, men de fikk gå tilbake til sine rom igjen etter en stund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.