RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbrann på flyplass

Foto: Segeni Ngethe (Ap)
Sist oppdatert:
– Det er en alvorlig brann på flyplassen.

Brannmannskapene har fått kontroll på en voldsom brann som onsdag morgen la ankomstterminalen på den internasjonale flyplassen i Kenyas hovedstad Nairobi i aske.

Brannmannskapene var i ferd med å gå tomme for vann da de begynte å få kontroll over storbrannen. Politiet måtte trå til for å geleide lastebiler med vann gjennom Nairobis notorisk kaotiske trafikk.

– Det er en alvorlig brann på flyplassen, men vi gjør vårt beste for å avverge en krise, sa Mutea Iringo ved det kenyanske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP mens flammene fortsatt raste onsdag morgen.

Noen timer senere kunngjorde brannvesenet at brannen på flyplassen var slukket.

Nordmann vitne til flammene

Jomo Kenyatta International Airport ble stengt som følge av brannen, som startet ved immigrasjonsseksjonen og spredte seg videre til den internasjonale ankomsthallen.

Bilder fra flyplassen viste onsdag morgen flammer og tykk svart røyk som veltet opp fra terminalbygningen.

Nordmannen Steinar Opheim ble vitne til brannen. Han kom på det siste flyet som landet på flyplassen onsdag morgen og så en kraftig brann på den internasjonale terminalen, skriver avisa Dagen.

– Da vi kom inn, så vi at flammene sto kraftig opp. Jeg tror hele den terminalen er ødelagt, sier Opheim.

Lite vann

Innenriksdepartementets talsmann bekrefter at deler av flyplassen er totalskadd. Slukkingsarbeidet har vært utfordrende fordi brannen startet sentralt på flyplassen.

– Bortsett fra nødlandinger er all trafikk til og fra flyplassen kansellert, sier Iringo.

Det er foreløpig ukjent om noen hadde mistet livet i brannen. Brannårsaken er ikke kjent.

Hundrevis av passasjerer ble strandet utenfor flyplassen da brannen raste. Jomo Kenyatta-flyplassen er et regionalt knutepunkt i Øst-Afrika, og mange langdistanseflyginger går innom på vei til andre land i regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere