Storbrann ute av kontroll

En brannmann forsøker å slukke flammene fra skolen.

En brannmann forsøker å slukke flammene fra skolen. Foto: Maja Suslin (SCANPIX)

Arkitekturskolen i Stockholm står i brann.

04.05.11 15:19

Tidlig onsdag morgen fikk brannvesenet i Stockholm melding om en brann i arkitekturskolen i Stockholm. Brannen brøt ut i skolens aula, som er 600 kvadratmeter stor og er bygd i flere retninger, skriver Aftonbladet.se.

Skolen er en del av den Kongelige Tekniske Høgskole.

Røyken sprer seg over hele Stockholm.

Ikke kontroll
600 elever og 130 ansatte er berørt av brannen, men ingen skal ha kommet til skade. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen og risikoen for at bygningen skal rase sammen er så stor at brannmannskapene ikke kan gå inn i bygningen.

- Uerstattelig materiale har forsvunnet og akkurat det føles trist. Mye av litteraturen er fra Afrika og dette får man ikke tak i igjen, sier student Carolina Wikström til Expressen.

Tidligere i år var hun og en venninne i Tanzania å jobbet med et prosjekt. Det meste av eksamensarbeidet er reddet, siden de flyttet inn i nye lokaler for en uke siden.

Eksplosjoner
Ved 12-tiden ble det hørt en eksplosjon fra skolen. Årsaken til dette var at brannmannskapet sprengte vekk taket for å få vekk giftige gasser og lette slukningsarbeidet.

75 brannmenn jobber med å slukke flammene og en brannmann skal ha blitt sendt til sykehuset med skader i hånden. Man frykter at brannen skal spre seg og mannskapene jobber med å forhindre dette. Store deler av trafikken på Östermalm blir påvirket og en vei, Karlavägen er stengt av.

Har du tips, bilder eller video? Kontakt Nettavisen her!

Høgskolen opplyser på sine hjemmesider at den holder stengt på grunn av brannen.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.