RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbrannene skal evalueres samlet

Lærdalsøyri (NTB): Ett utvalg skal evaluere storbrannene i Lærdal, Flatanger og Frøya samlet, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

- Vi synes det er såpass mange likhetspunkter mellom de tre brannene at det er naturlig å la et utvalg evaluere dem under ett, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB til Bergens Tidende.

Rygh Pedersen nevner likhetstrekk som vind og tørt vær - samt at brannene skjer i januar.

Det ble tidlig klart at direktoratet ville ha en gjennomgang av Lærdal-brannen, som var den første brannen 18. januar. Den skulle dreie seg om blant annet det brannforebyggende arbeidet i forkant, håndteringen av brannen og koordineringen av innsatsen. Poenget skulle være å lære og bli bedre på store, fremtidige hendelser, skriver avisen.

Rygh Pedersen sier de ønsker seg minst ni personer i evalueringsgruppen. I tillegg skal det også hyres inn ekstern hjelp og ekspertise.

- Vi finpusser nå på mandatet, og vi jobber med å finne de rette personene til å sitte i utvalget. Men vi vet allerede nå evalueringspunkter som i hvert fall skal med. Det gjelder forebyggende arbeid, håndteringen av brannen og samvirket med andre brannvesen og etater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere