*Nettavisen* Nyheter.

Storbritannia advarer mot terror i Egypt

London (NTB): Britiske myndigheter advarer britiske turister mot å reise til Egypt av frykt for at terrornettverket al-Qaida planlegger aksjoner mot dem.

Den britiske avisen The Telegraph skriver fredag at det britiske utenriksdepartementet torsdag hevet trusselnivået for terror i Egypt til øverste nivå. Det betyr at et angrep er sannsynlig.

Sikkerhetskilder sier til avisen at det er voksende bekymring for at al-Qaida vil forsøke å angripe vestlige turister i området.

Fem jihadister ble arrestert av egyptisk politi nær grensen til Gaza-stripen i forrige uke. Dette skal ha forsterket frykten for at noen planlegger et angrep mot ferieområdet Sharm el-Sheikh i julen, skriver avisen. De fem ble tatt med skytevåpen og granater.

Men The Telegraph understreker at det høynede trusselnivået skyldes frykt for at vestlige turister og andre generelt er blitt mer utsatt for angrep.

Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahiri oppfordret i forrige uke jihadister til å angripe og kidnappe folk fra Vesten overalt i verden. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.