RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbritannia innfører ebolasjekk på flyplasser

Sist oppdatert:
Storbritannia innfører en utvidet medisinsk sjekk for passasjerer som kommer til britiske flyplasser og togstasjoner fra ebolarammede områder i Vest-Afrika.

Den utvidede sjekken vil i første omgang bli innført ved flyplassene Heathrow og Gatwick i London og ved Eurostars togstasjoner, og den skal gjelde for passasjerer som har reist ut fra Liberia, Sierra Leone og Guinea, opplyser den britiske regjeringen.

Disse passasjerene vil blant annet bli spurt om hvilke reiser de har gjort den siste tiden og hvem de har vært i kontakt med. Det kan ved behov også bli foretatt medisinsk undersøkelse av passasjerene, og denne sjekken blir utført av helsepersonell i stedet for grensevakter.

Passasjerene vil også få råd om hva de skal foreta seg dersom de på et senere tidspunkt utvikler symptomer på ebolasmitte.

Samtidig som myndighetene kunngjorde de nye sjekkerutinene, kom det melding om at en britisk statsborger som hadde symptomer på ebola, er død i Makedonia.

Eksperter ved Northeastern University i Boston har ifølge den britiske avisa The Independent beregnet at det er 50 prosents sjanse for at ebolaviruset vil spre seg til Storbritannia innen utgangen av oktober. Årsaken er flytrafikken til og fra de ebolarammede vestafrikanske landene. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere