*Nettavisen* Nyheter.

Storbritannia skjerper regler mot immigranter

Statsminister David Cameron med nye innvandringstiltak. Foto: Andrew Winning

Regjeringen i Storbritannia setter i verk nye tiltak for å få bukt med ulovlig innvandring.

03.08.15 14:00

Calais-krisen med tusenvis av migranter som vil under kanalen, dominerer det britiske nyhetsbildet.

Det nye regleverket sier at utleiere og meklere som ikke sjekker leietakers status når det gjelder immigrasjon, risikerer fem års fengsel. Det samme gjelder hvis ikke utleiere sier opp kontrakter når de har mistanke om at leietaker er i landet på ureglementert vis.

Bestemmelsene inngår i en ny innvandringslov som parlamentet skal debattere de nærmeste månedene. Et annet tiltak som Cameron har lekket tidligere, er at politiet kan få fullmakt til å beslaglegge lønninger opptjent av ulovlige innvandrere.

Betent

Innvandring er et av de mest betente temaene i britisk samfunnsliv, og statsminister David Cameron og hans konservative regjering har i flere år lovet velgerne å få ned antallet.

Bilder av hundrevis av migranter som på fransk side av Kanalen forsøker å komme seg på tog eller lastebil, preger nyhetsbildet i Storbritannia. Cameron forsikrer at han jobber tett med franske myndigheter, men at den fastlåste situasjonen kan vare til utpå høsten.

Advarer

I en felles kommentar i Sunday Telegraph advarte den franske og britiske innenriksministeren mot å tro at gatene er «dekket med gull» i de to landene. Cameron er opptatt av å korrigere det han frykter er en misforståelse hos migrantene om at de vil bli ønsket velkommen og tatt på med silkehansker hvis de skulle klare å ta seg over eller under Kanalen.

Hver natt forsøker flere hundre av dem som strandet ved Calais, å komme seg videre på tog eller lastebil. Frankrike har forsterket politinærværet, mens britene har bevilget ti millioner euro til bygging av flere gjerder og sperringer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag