*Nettavisen* Nyheter.

Storbritannia tester ebolaberedskapen

Ansatte fra North East Ambulance Service og the Royal Victoria Infirmary i Newcastle deltok i en landsomfattende ebolaøvelse i Storbritannia lørdag. Foto: Handout

Storbritannia arrangerte lørdag en landsomfattende øvelse for å teste hvor forberedt myndighetene er på et eventuelt utbrudd av det dødelige ebolaviruset.

Skuespillere latet som de hadde ebola, mens leger, sykepleiere og ambulansetjenesten «behandlet» dem på hemmelige steder rundt om i landet.

Deretter holdt regjeringens krisekomité Cobra et simulert møte, opplyste det britiske helsedepartementet i en uttalelse.

– Offentligheten kan ha tillit til at vi har planlagt vår beredskap for ebola i flere måneder siden utbruddet startet i Vest-Afrika, sier en talsperson i departementet.

– Det er avgjørende at vi tester disse planene på en så realistisk måte som mulig – med ekte mennesker og i sanntid, heter det videre.

Ebola-epidemien har hittil i år kostet minst 4.000 menneskeliv, de aller fleste av dem i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Bare én person er hittil blitt behandlet for ebola i Storbritannia. Sykepleieren som ble evakuert hjem fra Sierra Leone, ble friskmeldt i september.

Storbritannia har innført en utvidet medisinsk sjekk for passasjerer som ankommer britiske flyplasser og togstasjoner fra ebolarammede områder. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.