RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbritannia ute til lunsj

London (NTB-Reuters): Tusenvis av briter brukte søndagsformiddagen til kollektiv lunsjpause.

Konseptet er enkelt og baktanken edel: Festivalen «Den store lunsjen» er et forsøk på å få folk til å omgås og snakke sammen igjen. Forskere har nemlig advart om at Storbritannia blir mer oppstykket og individualisert for hver dag som går. Dersom folk kunne sette seg ned, spise sammen og glemme finanskriser og tærende bekymringer, kunne man kanskje snu utviklingen? Det var i hvert fall det initiativtakerne tenkte.

Målet var å lokke flere folk ut i gatene enn det dronning Elisabeth klarte da hun feiret sølvjubileum i 1977. Da nøt undersåttene hennes offentlige pikniker på torg og gressplener.

Selv om været søndag var sånn halvveis, dukket det likevel opp nok folk til at arrangørene kunne suksesserklære prosjektet. Det ble holdt tilstelninger over hele landet, Jomfruøyene inkludert. I Battersea i London hadde omtrent 100 mennesker og et band samlet seg på en avsperret gate. Et digert langbord ble dekket, og ungene fikk ballonger å leke med.

- Det er ganske folksomt her, mennesker i alle slags former og fasonger. Vanligvis er det bare meg, en hund og noen pubvankere i denne gata, sier en fremmøtt 28-åring. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere