RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbritannia vil forhandle om Assange

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia er fast bestemt på å finne en diplomatisk løsning med Ecuador på WikiLeaks-grunnlegger Julian Assanges tilstedeværelse i landets ambassade.

Assange har bodd i den lille ambassadebygningen i London i mer enn to måneder i frykt for å bli utlevert til Sverige. Assange er anklaget for å ha voldtatt to kvinner, og svenskene vil avhøre ham.

Ecuadors president Rafael Correa sier at konflikten med Storbritannia trolig er løst etter at britene skal ha lovet å ikke storme Ecuadors ambassade i London for å pågripe Julian Assange. Assange har fått innvilget asyl i det søramerikanske landet.

- Vi er fast bestemt på å fortsette dialogen vi er i og ønsker å gjenoppta den med regjeringen i Ecuador, heter det i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet søndag.

- Vi tror at denne uheldige saken er løst, sier Correa, som føyer til at det britiske utenriksdepartementet gjorde en feil da det truet med å storme ambassaden for å få tak i den etterlyste WikiLeaks-gründeren.

Presidenten sier han nå vil oppføre seg som om trusselen aldri kom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere