Gå til sidens hovedinnhold

Storbritannia: Vil sparke politifolk som er for feite

Tre av fire britiske politiansatte er overvektige - det bør få konsekvenser, sier britisk politimester.

En ny undersøkelse viser at tre fjerdedeler av de mannlige politifolkene og ansatte ved met er overvektige, og Sir Bernard Hogan-Howe, politimester ved Metropolitan, sier han lover å gjøre noe med det enkelte briter har kalt «grisefeite politifolk» i en pågående debatt i media.

- Overvektige politikonstabler som «vagger til åstedet må sparkes», sier han til independent.co.uk.

Politibetjenter i England må klare å løpe med en snittfart på 8 kilometer i timen i 3 minutter og 35 sekunder. Scotland Yard har gått gjennom rapportene og foreslår at alle politifolk må gjennom testen hvert år, og dersom de mislykkes tre ganger på rad, skal de trekkes i lønn.

-Det har tatt for lang tid å få årlige tester, men det vil få en økende innvirkning. For meg er standarden for lav nå, jeg synes den bør være høyere. Den er relativt enkel å klare.

Dersom man ikke klarer testen, skal man gis muligheten til å gå ned i vekt og bli i bedre form, før man prøver igjen.

- Klarer man ikke det, så har vi ikke jobb til dem. Jeg mener det er deres plikt overfor kollegene. Roper de på hjelp, så vil de ha folk i form som kommer. De vil ikke ha noen som vagger nedover gata og aldri rekker frem, og når de først er fremme så er de tomme for pust.

Slik det er nå, så må ikke politifolk gjennom fysiske tester etter at de har passert politiskolen og dens krav.

Hogan-Howe er dog ikke bare kritisk: Han skryter også av politifolk som er i 60-årene og fremdeles klarer å stille opp mot atletiske 18-åringer.

Politiets eget fagforbund i England og Wales avviser derimot påstandene om «grisefeite politifolk».

- Faktum er at de fleste klarer de fysiske testene i politiet, noe som tyder på at de fleste politifolk er i god nok form til å klare jobben, sier Steve White, som mener arbeidsforholdene kan være med på å gjøre det vanskelig å opprettholde en sunn livsstil.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken