Storbyweekend i Brooklyn

Foto: Diego Copolo (Flickr/creative commons)

Det er Manhattan de fleste besøker, men Brooklyn er minst like hipt.

(SIDE2): Flere flyselskaper har priser fra 3000 kroner og litt oppover i februar og utover våren til fantastiske New York. Vi foreslår en heftig weekend i Brooklyn.

Vinn en reise til New York: Klikk her!

Hippe barer og trendy restauranter
Visste du at Brooklyn ville vært USAs fjerde største by hvis den ikke hadde vært en del av kjempebyen New York? Denne urbane bydelen har nå fått så mange musikkscener, havnebarer og latinorestauranter at den for svært mange er mer tiltrekkende enn selveste Manhattan. Drømmer du om skyskrapere så vit at det er i Brooklyn du får byens beste utsikt over Manhattans skyline.

Coney Island
For de fleste av oss er det Coney Island som forbindes med Brooklyn. De som husker den gamle actionfilmen «The Warriors» vil nok erindre at denne gjengen desperat søkte seg tilbake til Coney Island når de flyktet fra de andre gategjengene etter et besøk i Central Park. For hundre år siden var Coney Island den største fornøyelsesparken i hele USA. Slik er det ikke lenger, men det er fortsatt verdt et besøk. Om ikke annet for litt ekte nostalgi. Men du må være rask. Coney Island er i full gang med et større utviklingsprosjekt, og det gamle er borte før du aner det.

Priseksempel på flybilletter fra Oslo til New York:
4. – 8. februar: 3401 kroner t/r (ett stopp)
14. – 21. februar: 3152 kroner t/r (ett stopp)
19. – 24. februar: 4164 t/r (ett stopp)

(Prissøket er gjort onsdag 13. januar med reisesøket Momondo. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).

Afroamerikanernes favoritt – Fort Greene
Her digges Barack Obama, for Fort Greene er afroamerikanernes kultursentrum. Kunstnere som Spike Lee bor her, og området er kjent for sitt Brooklyn Academy of Music hvor du finner alt fra film til dans og musikk.

3 tips i Fort Greene

Ta en martini i Chez Lola
Med inspirasjon fra 50-tallet og en atmosfære som fascinerer unge som eldre, er dette stedet for en matbit, eller for den saks skyld en drink. Adressen er 387 Myrtle Avenue.

Shop designerklær hos Stuart & Wright
Stuart & Wright har sitt helt eget lille konsept for sitt store utvalg av herlige designerklær. Butikken er i art deco-stil og du finner den ved 85 Lafayette Avenue.

Spis Italiensk hos Vini & Olli
Dette er kanskje den mest omtalte restauranten av alle i Fort Greene. Den byr på italiensk mat og bygningen i 129 Gates Avenue er opprinnelig et hundre år gammelt apotek. Åpent fra 18:00 alle dager, med unntak av søndager.

Finn reisetips om New York hos Reiseplaneten.

«Hotte» Red Hook
Dette er stedet å gå for herlig utsikt til både Frihetsgudinnen og Manhattan. Red Hook er nemlig et gammelt havneområde som har blitt revitalisert så det holder. Velg for eksempel Valentino Pier som utgangspunkt og finn din egen uterestaurant. Er du her utenom sommeren, eller kanskje været er så dårlig at ingen uteplass frister? Trøst deg med at det finnes flere nye innesteder som gjør livet verdt å leve i Red Hook.

3 tips i Red Hook

Ha en skikkelig barrunde på Sunny's
Her er det ikke godt å si hva som kan skje. For den ene kvelden er det forfattere som proklamerer dikt, den andre bys det på konsert. Den maritimt inspirerte hundre år gamle bygningen skjuler uansett en hyggelig bar som du bare må besøke. Adressen er 253 Conover Street.

Møt fastfood-drømmen hos Hope & Anchor Diner
USA assosieres med kaloririk mat. Naturligvis ikke sunt, men herlig godt. Og bedre fastfood enn hos Hope & Anchor Diner er vanskelig å finne. La oss friste med store milkshakes, pannekaker med sirup og helt vanvittig fristende sandwiches. Adressen er 347 Van Brunt Street

Kjøp et smykke til din kjære hos Erie Basin
Her får du smykker fra de siste 200 år, alt fra smykker inspirert av amerikansk folkeromantikk til utenlandske mesterverk. Det er ikke billig, men så vil hun (han) ikke se noen som har makent noe annet sted. Erie Basin finner du på 388 Van Brunt Street

Les mer om hemmeligheter i New York hos Reiseplaneten.

Up and coming DUMBO
Dette området ligger i prinsippet under Manhattan Bridge, ikke langt fra kjente Brooklyn Bridge. Det noe lattermilde navnet DUMBO står for Down Under the Manhattan Bridge Overpass, og stedet huser dyre interiørbutikker, trendy gallerier og flotte barer. Er solen på himmelen så må strandpromenaden her absolutt tas i bruk.

Foto: chris.szabla

3 tips i DUMBO

En helt annerledes bokhandel
Årets gave kan du nok få kjøpt hos Zakka. Denne bokhandelen byr på kunstbøker, brevpapir, designerblader og ikke minst flotte T-skjorter. DUMBO er bydelen i Brooklyn for akkurat denne typen butikker. Zakka ligger på 155 Plymouth Street.

Nyt ferieturens beste måltid på The River Cafe
Dette er en kjent gammel traver i New York. The River Cafe har holdt det gående siden 1977 og er svært anerkjent. Kjøkkenet byr på en miks av amerikanske og internasjonale retter. Utsikten er også fortreffelig. Adressen er 1 Water Street. Bordreservasjon gjøres på 718-522-5200. Har du dårlig råd så dropp middagen og ta en lunsj. Den serveres mellom 12:00 og 15:00.

Foto: Global Jet

Oppdater deg selv på Vintagedesign
Et spennende galleri er Gallery QB som ligger i 163 Plymouth Street. Skal du kjøpe interiør eller bare se på vintagedesign, eller for den saks skyld litt kunst, er dette stedet. Galleriet ble i 2008 prisvinner av «New York's Best Neighboorhoods Shops».

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.