*Nettavisen* Nyheter.

Stordalen overtar kjøpesenter i hjembyen Porsgrunn

Oslo (NTB): Storebrand kvitter seg med til sammen sju kjøpesentre, deriblant Buskerud Storsenter og Down Town i Porsgrunn. Kjøperne er grupperinger styrt av Olav Thon og Petter Stordalen.

22.03.13 10:11

Totalt beløper salget seg til rundt 3,5 milliarder kroner, ifølge Storebrand.

Buskerud Storsenter og Krokstad Senter i Nedre Eiker kommune, Down Town i Porsgrunn og Magasinet Drammen selges til Sektor Portefølje Syd AS for 1,75 milliarder kroner. Selskapet eies av Sektor Holding AS, der Petter Stordalen er styreleder.

- Da vi gikk inn på eiersiden i Sektor i november, sa jeg at det på mange måter var som å komme hjem. Med disse oppkjøpene er det nesten blitt bokstavelig. Jeg startet min karriere som senterleder på City Syd i Trondheim, og jeg glemmer aldri måten jeg ble tatt imot på da jeg kom til byen i 1987. Når vi i tillegg nå kjøper Down Town i Porsgrunn, er jo hjemkomsten komplett, uttaler Stordalen i en pressemelding.

I tillegg selges kjøpesentrene Sandens i Kristiansand, Amfi Moss og Mosseporten til Thon Reitan AS. Selskaper er nyetablert og eies med 50 prosent av Reitan Eiendom AS og like mye av Amfi Eiendom AS. Kjøpesentrene skal forvaltes av Amfi Drift AS, et datterselskap i Olav Thon Eiendomsselskap. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag