RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalen selger Opticom

Sist oppdatert:
Petter Stordalen er på vei ut av Opticom etter at makker Stray Spetalen solgte seg helt ut. Uken før nyttår lempet investoren ut aksjer fra selskapet Kjempestorfart. Les mer her
Ifølge en fersk oversikt over de største aksjonærene i Opticom fremkommer det at Petter A. Stordalen har lempet ut 200.000 aksjer i Opticom.

Stordalen kjøpte seg opp til å bli en av de største aksjonærene i selskapet i forkant av den intense maktkampen i selskapet. Den 7. desember kulminerte dette ved at en aksjonærgruppering frontet av Stordalen, Orkla og Øystein Stray Spetalen fikk kastet Robert Keith og Thomas Fussell fra styret i Opticom.

Inn kom et nytt styre bestående av blant annet Stordalens husadvokat, Henrik Christensen samt BAHR advokaten Anders Eckhoff.

Stordalen brukte sitt svenske selskap, Kjempestorfart AB, til å gjennomføre kjøpene. Etter salget av aksjene forrige uke har dette selskapet 825.000 aksjer eller 5,1 prosent av aksjene i Opticom.

Tar følge med Spetalen

Rett før jul var det klart at Øystein Stray Spetalen hadde solgt seg helt ut av Opticom. Han hevdet dette var på grunn av trusler fra Robert Keith, som hadde sagt at den kjente investoren burde bruke noen av pengene han hadde tjent på livvakt.

Stordalen tar med dette følge med Spetalen ut av Opticom, bare dager før en ny generalforsamling i selskapet. Dermed er det helt klart at det såkalte opprøret i selskapet ikke lengre er særlig virilt.

Fast har tidligere kommet med et bud på samtlige aksjer i Opticom, med oppgjør i Fast aksjer. Samtidig er det klart at polymerforskningen til Hans Gude Gudesen, som er i det heleide Opticom-selskapet Thin Film, vil bli skilt ut og børsnotert.

Det var ikke mulig for iMarkedet.no å få kommentarer fra Stordalen mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere