RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalen solgte Rica

Sist oppdatert:
Petter Stordalen har kastet inn håndkledet i hotellkampen.
Jan Rivelsrud har kjøpt Stordalens aksjepost i Rica Hotels. Det er gjennom selskapet J E R Holding at styreleder i Rica Hotels, Jan E. Rivelsrud, har kjøpt Home Capital AS aksjepost på 9.441.000 aksjer tilsvarende 39,3 prosent av utestående aksjer i Rica Hotels.

Salget gir Stordalen 38 millioner kroner i fortjeneste, heter det i en pressemelding fra Home Properties.

Samtilige aksjonærer får tilbud om å selge seg ut til 60 kroner, som er samme kurs Stordalens Home Capital fikk. Det priser Rica Hotels til 1,44 milliarder kroner.

Tar Rica av børs

Etter kjøpet kontrollerer Jan E. Rivelsrud med nærstående familie og selskaper 23.337.296
aksjer noe som tilsvarer 97,2 prosent av antall utestående aksjer i Rica Hotels.

- Dette kjøpet demonstrerer vår sterke tro på Rica Hotels. Vi tar Rica av børs, men dette endrer ikke strategien for selskapet, nemlig å være et av de ledende hotellselskap i våre markeder. Jeg håper at vårt forsterkede eierskap i Rica Hotels vil bli verdsatt av våre kunder, partnere og ansatte, skriver Jan E. Rivelsrud i en melding.

Fikk ikke realisert drømmen

Petter Stordalen skriver i en pressemelding at de har hatt en dialog med Jan E. Rivelsrud om muligheten til å kjøpe han aksjer i selskapet, men at Rivelsrud har gitt klar beskjed om at han heller ville ha Home Capitals aksjer i Rica. Siden Stordalen ikke fikk muligheten til å utnytte sin eierandel i Rica til å omstrukturere hotellmarkedet i Norden, har derfor Home solgt sine aksjer i Rica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere