RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalen tar hotellgevinst

Sist oppdatert:
Hotellkongen Petter Stordalen selger hoteller for 1,2 milliarder kroner til Enskildas hotellgigant NorGani og høster dermed en betydelig gevinst. Sjekk Stordalens kommentarer - og hva han skal gjøre i helgen
I dag kom meldingen om at flere hotellkjemper går sammen i hotellselskapet Norgani. Dette selskapet har inngått avtale om kjøp av 35 hoteller, og ytterligere inngått intensjonsavtaler om kjøp av ytterligere 7 hotelleiendommer. Utenom intensjonsavtalene har NorGani kjøpt hoteller for til sammen 3,7 milliarder kroner.

Les mer om hotelldealen her:

Ny norsk hotellgigant

En av dem som har solgt betydelige hotellverdier til Enskildas konstruksjon er hotellkonge Petter Stordalen, som gjennom sitt dominerende eierskap i svenske Capona, selger eiendommer for 1,2 milliarder kroner.

I en kommentar til iMarkedet.no forteller Petter Stordalen at han vil få en rolle som aksjonær i det nye hotellselskapet.

- Jeg selger hoteller for 1,2 milliarder kroner, og har tegnet aksjer for 70 millioner kroner, sier en fornøyd Stordalen til iMarkedet.no og forteller at det er en relativt stor gevinst som tas ut etter salget. Den bokførte gevinsten er på fire hundre millioner kroner, mens handelen frigjør "betydelig mer kapital," uten at Stordalen vil gå nærmere inn på det.

NorGani har også en intensjonsavtale med Stordalens andre hotellselskap, Home Invest, om salg av eiendommer.

- Jeg er fortsatt tungt eksponert i hotelleiendom, men tar noe gevinst. Det er et marked som på hotellsiden ser bra ut, og derfor velger jeg å ta noe gevinst mens jeg kan få det, sier en strålende fornøyd Stordalen til iMarkedet.no.

Han forteller videre at fremtiden til både hotellselskapet Choice, der han er dominierende eier, og svenske Capona, ser ut som himmelen over Oslo fredag.

- Det ser ut som betydelig blå himmel, med noen små skyer, sier Stordalen til iMarkedet.no og røper at han skal ut å seile Færderseilasen i helgen.

Stordalen vil ikke kommentere hva han eventuelt skal benytte den frigjorte kapitalen til, og sier videre at han ikke vil kommentere sine planer med posten i NorGani.

Til deg som lurte: NorGani er sammensatt av to ord. Nord, som skal signalisere at de har et Nordisk fokus. Gani er nordamerikansk indiansk for hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere