Stordalens 1. mai-slitere

Gamle Havnesjefens kontor ser ut som en byggeplass to timer før gjester skal sjekke seg inn på det nye Choice Hotell på Bryggen i Bergen.

Gamle Havnesjefens kontor ser ut som en byggeplass to timer før gjester skal sjekke seg inn på det nye Choice Hotell på Bryggen i Bergen. Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

Mens Petter Stordalen holder 1. mai-tale i Oslo, sliter arbeiderne på Hotel Havnekontoret i Bergen med å få hotellet hans ferdig til dagens åpning på arbeidernes dag.

01.05.06 14:35

Det hypermoderne og luksuriøse hotellet, som har inntatt det gamle Havnevesenets bygg på Bryggen, var langt fra ferdig da de første overnattingsgjestene kom mandag klokken 12.00. De kaotiske tilstandene har gjort at alle arbeiderne har jobbet døgnet rundt de siste to dagene for å gjøre hotellet presentabelt. Heller ikke 1. mai var en rød dag, selv om sjefen sjøl, Petter Stordalen, holdt tale om arbeidernes rettigheter på Royal Christiania Hotel i Oslo.

- Ikke bekymret
Klokken 10.00 mandag, to timer før de første gjestene skulle trå over dørstokken, fikk iBergen.no en omvisning i det ærverdige gamle bygget. Det meste var på plass, men fortsatt manglet mye før hotelldirektør Hilde Berentsen trygt kunne sende arbeidsmaurene hjem.

- Jeg tar det med knusende ro. Dette går bra. Jeg kan ikke la dette vippe meg av pinnen, sa en rolig Berentsen mens hun viste iBergen.no rundt.

Stilig under støvet
Under alt støvet og innimellom skrot og materialer kan det endelige resultatet av den ekstreme oppussingen sees. Etterhvert som renholdsarbeiderne får skubbet bort det verste, trer de stilige rommene fram. Noen rom er helt ferdigstilte, mens hovedsuiten, det gamle kontoret til havnedirektøren, ser ut som en byggeplass. Under stiger, støv, papir, og verktøy kunne den flotte parketten og den berømte peisen sees.

I resepsjonsområdet var det så godt som ferdig, like før gjestene skulle komme. Trolig vil det være helt ferdig før den offisielle åpningen tirsdag klokken 18.00. Selv interiørarkitektene Nina og Kåre Tønnesson var med og gjorde siste finpuss i den imponerende resepsjonen, hvor to spektakulære lysekroner ruver i taket.

- Veldig stolte
Det meget spesielle hotellet er også en historisk bygning, der verneverdige rom har blitt inkorporert og tatt vare på av historikeren og kunstneren Tove Veidung, som også har levert kunst til hele hotellet.

- Vi er veldig, veldig stolte av dette hotellet, som er helt unikt, avslutter Berentsen og lover at det meste skal være klart før åpningen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag