RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalens behandling snart på Rikshospitalet

Revmatikerforbunds generalsekretær Tone Granaas berømmer Stordalen for å ha vært åpen om sykdommen og sier det har hjulpet revmatikere over hele landet. Bildet er tatt da Stordalen var gjest på Skavland, som ble sendt fredag.
Revmatikerforbunds generalsekretær Tone Granaas berømmer Stordalen for å ha vært åpen om sykdommen og sier det har hjulpet revmatikere over hele landet. Bildet er tatt da Stordalen var gjest på Skavland, som ble sendt fredag. (Faksimile/NRK)
Rikshospitalet opplyser at det i løpet av våren kan tilby stamcellebehandling av samme type som Gunhild Stordalen fikk i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systematisk sklerose.

Stordalens prognoser er positive, men først om to år vet hun om hun blir helt frisk. Behandlingen karakteriseres som eksperimentell, men Rikshospitalet kan snart tilby den til norske pasienter.

Seksjonsleder og overlege Inge Margrethe Gilboe ved revmatologisk avdeling på Rikshospitalet opplyser til NRK at planen er å kunne tilby behandlingen til utvalgte pasienter i løpet av våren.

– At Gunhild Stordalen har aktualisert denne sykdommen og skapt blest rundt behandlingen er svært positivt. At man nå ser ut til å åpne for å tilby behandlingen på Rikshospitalet er også en konsekvens av det. Hun skal ha all ros for det, sier Gilboe.

Stordalen er glad for at Rikshospitalet snart kan tilby behandling for sykdommen, som 500 mennesker er rammet av her i landet. Norsk Revmatikerforbunds generalsekretær Tone Granaas er også glad for at behandlingen kommer inn i norsk helsevesen.

– At dette ikke lenger skal være en alternativ behandling, men noe som kan tilbys alle pasienter som har nytte av den, uavhengig av samfunnslag og bakgrunn, det er en veldig god nyhet, sier hun til Aftenposten.

Granaas berømmer Stordalen for å ha vært åpen om sykdommen og sier det har hjulpet revmatikere over hele landet.

– Revmatisme, muskel- og skjelettlidelser er et lavstatus helseområdet i Norge. Samtidig er det de sykdommene som plager flest og koster samfunnet mest, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere