Gå til sidens hovedinnhold

Stordalens hytte brant ned

Tinn (NTB): Hotelleieren Petter Stordalens jakthytte i Tinn kommune i Telemark brant ned til grunnen mandag ettermiddag.

- Det er forferdelig trist fordi hytta har mye historie knyttet til seg, men for Petter er likevel det viktigste at ingen mennesker eller dyr kom til skade i brannen, sier kommunikasjonsdirektør Christine Viland i Choice Hotels til TA.

Politiet fikk melding om brannen litt før klokken 16. De tre jegerne som hadde leid seg inn på hyttetunet til Stordalen på fjellet sør for Skinnarbu, var ute på jakt da det begynte å brenne.

- Fire fra Tinn brannvesen og tre fra Rjukan og Tinn Røde Kors rykket ut til Skinnarbu. Der hadde politiet rekvirert et helikopter for å få oss inn til brannstedet med pumpe og slanger. De fra Røde Kors brukte firehjulinger innover, sier brannmann Asbjørn Brekke.

Han mener det var avgjørende at de tok helikopter inn til hyttene.

- Det er nok grunnen til at vi fikk reddet den andre hytta som står der. Det er bare noen meter mellom de to gamle hyttene. Den som brant ned skal være rundt 110 år gammel. Det var den som dessverre brant ned. Den andre fikk brannskader i veggen som lå nærmest hovedbrannen, sier Brekke. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene