*Nettavisen* Nyheter.

Stordemonstrasjon for billigere buss

Mandag ventes 2000 ungdommer å demonstrere for billigere månedskort. Ny pris: 200 kr.

(BIIPMAG): biipMag har tidligere skrevet om at Natur & Ungdom, sammen med 11 andre organisasjoner, krever at ungdomsprisen på månedskort for kollektivtrafikk.

Nå tar de kravet et hakk lenger.

2000 demonstranter
Mandag har organisasjonene invitert til stordemonstrasjon for at månedskortene skal koste 200 kroner i hele landet.

Regjeringen lovte å innføre en fast, lav pris på månedskort i hele landet, men dette har ennå ikke skjedd. Derfor skal det nå demonstreres og Natur & Ungdom håper på stor oppslutning.

- Veitrafikk står for en femtedel av de norske klimagassutslippene, og for å få ned disse utslippene må flere reise kollektivt. Alllikevel går det for få busser og tog, og det er dyrt mange steder. Nå har vi fått nok av dyre månedskort for ungdom og studenter, skriver de på aksjonens Facebook-side.

Aksjonen begynner mandag 16.mars klokken 13.20 og alle som møter opp vil kunne få bekreftet såkalt politisk fravær. Det vil si at du kan være borte fra skolen uten at fraværet teller på vitnemålet.

Du kan lese mer om aksjonen og attende den her: Stordemonstrasjon for 200kr-månedskort!

- Det er på tide at regjeringen gjør en innsats for at flere unge skal reise kollektivt, og det kan de gjøre ved å innfri vårt krav. Det er latterlig at det skal være så store forskjeller, og det fører til at unge verken velger kollektivt i dag, eller at de vil gjøre det i fremtiden, sa Natur og Ungdoms leder Ingeborg Gjærum til biipMag i sommer.

Les saken: Krever månedskort til 200 kr

- De fleste har råd
Men statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Samferdselsdepartementet mener ikke månedskortene er for dyre.

Les saken: Nå blir månedskortet billigere

- Det er viktig at kollektivtransporten ikke blir for dyr, men jeg tror de fleste ungdommer i Norge i dag har råd til å kjøpe billetter på bussen, sa han til biipMag da kampanjen ble lansert i fjor.

Organisasjonen som støtter kampanjen er Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund, Unge Venstre, Rød Ungdom, Kristelig Folkepartis Ungdom, Transportbedriftenes Landsforening, Yrkestrafikkforbundet, Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeidsforbund, og Fagforbundet i samarbeid med Natur og Ungdom og Norges Naturvernforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.