*Nettavisen* Nyheter.

Støre: - De forvalter pengene, og jeg driver med politikk

 

PENGESTRID: Ap-leder Jonas Gahr Støre må på nytt forsvare sin formue etter at det ble avslørt at han har penger i et fond som investerer i private velferdskonsern. Foto: (NTB scanpix)

Ap-leder Jonas Gahr Støre er forundret over at fond-avsløringen kommer 12 dager før valget.

29.08.19 10:27

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fram til nå sittet med eierandeler i fond som investerer i private velferdskonsern, som partiet hans kjemper mot.

Ifølge NRK har Støre investert i DNB-fond som via andre fond og selskaper er inne på eiersiden av Stendi, som tidligere var Aleris Omsorg.

Til Politisk kvarter på NRK torsdag morgen antyder Støre at det kan være en såkalt «drittpakke»

- Arbeiderpartiet har en leder som har en arv. Det har jeg gjort Arbeiderpariet klar over fra starten av. Jeg har vært veldig åpen om det, og forklarte høsten 2017 hvordan jeg innretter meg. Jeg er forberedt på at det kommer til å ringe journalister, og hvem som tipser dem og at det skjer 12 dager før et valg, og ikke midt i sommerferien hvor jeg forteller hvor jeg har fond, det skal ikke jeg spekulere i, sa Støre.


- Jeg har ikke investert

Ap-lederen påpekte at har plassert pengene han har arvet fra sin bestefar i sparefond.

- I 2017 innrettet jeg meg slik at jeg kunne drive med politikk, og at de som hadde greie på å forvalte penger kunne gjøre det. Og på de rådene jeg fikk så tenkte jeg at det beste jeg kunne gjøre er at jeg innretter meg omtrent som Norge har innrettet seg, og forvalte pengene gjennom profesjonell forvaltere med etiske retningslinjer, sa Støre.

Han sa at han gikk til DNB og Den danske bank, for å etablere fond der.

- Så det har jeg betalt dem for å gjøre. De forvalter pengene, og jeg driver med politikk, sa han, og understreket:

- Jeg har aldri investert i kommersiell velferd. Jeg har aldri pekt på en bedrift. Det er banken som plasserer disse pengene rundt om i et mangfold av selskaper.

Støre sa at han nå har bedt DNB om å gå gjennom alle plasseringene for å forsikre seg om at de ikke er investert i kommersiell omsorg, og sier samtidig at han burde vært oppmerksom på dette allerede i 2017.

- Gikk til den mest seriøse

Onsdag fortalte Støre at det kun er snakk om noen hundrelapper han har tjent på investeringen, men at han nå uansett går ut av investeringen.

Han sier han er opptatt av at DNB-fondene følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.

- Jeg gikk til den mest seriøse forvalteren i Norge, påpekte Støre på Politisk kvarter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.