RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store aksjelån

Oslo Børs oversvømmes av enorme aksjelån og udekket shorthandel.

Under børsfallet tirsdag gikk ryktene rundt om enorme aksjelån. DnB Nor Markets, Carnegie, Enskilda og Kaupthing ble nevnt som de store kredittgiverne, ifølge Finansavisen. Blant annet skal ABG Sundal Collier ha gitt aksjekreditter på 9 milliarder kroner. Kredittilsynet bruker lite tid på omfanget av aksjelån.

-Det er nok riktig som du sier at det er noe mer kredittgivning enn tidligere. Dette kan bli en diskusjon i forbindelse med at verdipapirlovutvalget legger frem sin innstilling om rammevilkår der kredittgiving inngår, sier avdelingsdirektør i kredittilsynet Eirik Bunæs til Finansavisen.

Bunæs er opptatt av udekket shorthandel som ble heftig brukt i forbindelse med Opticom-kampen sent i fjor.

-Vi vil stramme inn litt ved udekket shorthandel. Vi har gjort undersøkelser og er i dialog med noen meglerhus, sier Bunæs.

Videre sier han at

- Det er umulig å kontrollere enhver salgsordre, men i de tilfellene der kjennskap til kunden gjør at man har grunn til å tro at det handles short, så har megler en plikt til å undersøke hvorvidt kunden har lånt aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere