Det er ingen tvil om at Støre ønsker å bli statsminister i 2021, men ikke for enhver pris.

Selv om han, gitt dagens oppslutning, er avhengig av MDG og Rødt for å få flertall, vil han ikke slippe dem helt inn i varmen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Nettavisen at han ikke har endret oppfatning og at han ikke vil danne regjering med MDG eller Rødt etter valget neste år.

- Jeg ser verken for meg et regjeringssamarbeid med MDG eller Rødt. Til det er forskjellene i mange sammenhenger for store. Så de må ta valget, om de vil støtte en regjering med Høyre og Frp eller om de ser andre muligheter.

Les også: Kjente Ap-profiler forlater Støre - men kan få plass i hans regjering

Støre legger til at Rødt er et parti som fram til nå har sagt de ikke ønsker å sitte i regjering, mens MDG ikke har villet si hvilken side i politikken de tilhører.

Les også: Audun Lysbakken: - Veldig urettferdig at skyhøy arv skattes lik null

Jonas Gahr Støre sier imidlertid at han ikke har lukket døra for KrF, selv om partiet tok et klart valg til høyre i fjor.

– Jeg har respekt for at KrF har tatt sitt valg. Skulle de komme til å revurdere det valget, vil vi selvfølgelig lytte til det, sier han i et intervju med Klassekampen tirsdag.

Støre faller i popularitet hos sine egne

I en måling som Ipsos har foretatt for Dagbladet kommer det fram at oppslutningen om Støre blant egne velgere er nede i 29 prosent. I januar hadde Arbeiderparti-lederen en oppslutning på 36 prosent blant egne velgere.

– Jeg tror ikke dette bildet vil være situasjonen ved neste valg. Vi har lagt bak oss fire ekstraordinære måneder hvor koronasituasjonen har vært definerende, sier Støre til avisen.

Les også: Solbergs løfte: Mer permittering hvis jobbkrise vedvarer

Erna Solberg kan på sin side smykke seg med at 76 prosent av Høyre-velgerne ønsker henne som statsminister.

I hele befolkningen er det 34 prosent som svarer at de vil at hun skal styre landet, mens én av ti vil ha Støre ved roret.