Støre: De eldre fortjener noe annet enn Listhaug-politikk

- Utnevnelsen må enten bety at Listhaug har tatt kritikken til seg, eller at Solberg har blitt presset til å ta henne inn i regjering, sier Jonas Gahr Støre.

- Utnevnelsen må enten bety at Listhaug har tatt kritikken til seg, eller at Solberg har blitt presset til å ta henne inn i regjering, sier Jonas Gahr Støre. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er kritisk til at Sylvi Listhaug (Frp) tas inn i regjeringen igjen, ett år etter at hun ble presset til å gå av.

03.05.19 11:49

– Jeg er kritisk til at Erna Solberg velger å gjenoppnevne Sylvi Listhaug som statsråd i sin regjering, bare ett år etter skandalen som førte til at hun måtte trekke seg som justisminister fordi hun ikke hadde tillit i Stortinget. Utnevnelsen må enten bety at Listhaug har tatt kritikken til seg, eller at Solberg har blitt presset til å ta henne inn i regjering, sier Støre i en kommentar til at Listhaug fredag ble utnevnt til eldre- og folkehelseminister.

Listhaug måtte gå av som justisminister etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Støre mente innlegget nørte opp under farlige holdninger og konspirasjonsteorier rundt Ap.

Han er imidlertid også kritisk til jobben den ferske eldreministerens gjorde da hun var byråd for helse, eldreomsorg og sosiale tjenester i Oslo fra 2006–2011.

– Mye er ugjort i eldrepolitikken med denne regjeringen. Da Listhaug hadde ansvar for eldrepolitikken i Oslo kommune, la hun ned mer enn 300 sykehjemsplasser, etterlot seg et stort vedlikeholdsetterslep og avviklet kjøkkenet på sykehjem og erstattet det med et storkjøkken som skulle masseprodusere mat til de eldre. Landets eldre fortjener en helt annen politikk enn dette, sier Støre.

Sylvi Listhaug mislyktes som eldrebyråd og har allerede bevist at hun er en statsråd som prater mye, men gjør lite, sier Audun Lysbakken. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Prater mye, gjør lite

Sylvi Listhaug prater mye, men gjør lite, sier SV-leder Audun Lysbakken om Listhaugs comeback i regjeringen som ny eldre- og folkehelseminister.

– Flopp skal styre fiasko. Sylvi Listhaug mislyktes som eldrebyråd og har allerede bevist at hun er en statsråd som prater mye, men gjør lite, sier Audun Lysbakken.

Han spår at Listhaug kommer til å prate mer enn forgjengeren, men mener hun ikke vil få utrettet noe. Han kaller Frps eldrepolitikk en fiasko.

– Fremskrittspartiets eldrefiasko er grenseløs. Fire år på rad har mange pensjonister fått mindre å leve av, eldre med lave pensjoner har fått det tøffere med Frp ved makten. Frp er avslørt. De er ikke et eldreparti, men et eliteparti, sier SV-lederen.

Listhaug erstatter Åse Michaelsen i ministerposten.

– Det som trengs er en slutt på underreguleringen av pensjonene og et nasjonalt løft for økt bemanning i eldreomsorgen. Med Listhaug får landets eldre ingen av delene, mener Lysbakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.