RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nettavisen-tipser)

Store deler av Oslo mistet strømmen

Sist oppdatert:
10.000 Osloborgere ble rammet av strømbrudd.

- Strømmen falt ut klokken 18.55. Vi vet ikke hva som er feil, men våre folk er på vei ut for å feilsøke nå, sa Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til Aftenposten.no klokken 19.15.

Til Nettavisen forteller informasjonssjefen klokken 19.39 at det de fleste har fått tilbake strømmen.

- Det var feil på en høyspentkabel klokken 18.55 som medførte at 9875 kunder mistet strømmen i Torshov-området. Akkurat nå som vi prater er det fortsatt 1695 strømløse, men vi jobber på spreng for å koble strømmen tilbake, sier han.

Alt ble mørklagt
Ifølge Schau ble restauranter, butikker, veilys og privatboliger rammet.

- Det har vært bra trøkk i tiden mens strømmen var borte. Mange tok kontakt. Vi måtte koble opp kundesenteret til en automatisk telefonsvarer som informerte om situasjonen, sier han.

Er det noe man bør sjekke etter et slikt strømbrudd?

- Jeg anbefaler alle som ble rammet å sjekke de elektriske apparatene som skrur seg av ved strømbrudd. Hos meg har sikringen som fryseren er koblet til en tendens til å gå i slike situasjoner, sier han.

Klokken 19.50 er alt tilbake til normalt, ifølge Hafslund.

- Alt ble mørkt
Personen som har sendt inn foto av et mørklagt Grünerløkka, forteller at han befant seg i Thorvald Meyers gate da strømmen gikk.

- Litt før klokken 19.00 gikk strømmen. Det ble mørkt overalt, helt mørkt. Folk gikk rundt med stearinlys og lys i gangene, og skjønte ingenting.

dette kartet hos Hafslund kan du se hvilke områder som er rammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere