Gå til sidens hovedinnhold

Støre: Det kommer koronatiltak tirsdag

Statsminister Jonas Gahr Støre bekrefter til TV 2 at det tirsdag kommer nye koronatiltak på grunn av omikronmutanten.

– Vi må ta dette på største alvor. Kommer det et slikt tilfelle hos oss må vi være sikre på at det blir isolasjon og ikke spredning, sier Gahr Støre til kanalen.

Les også: Folkhälsomyndigheten: Omikronsmitte bekreftet i Sverige

På spørsmål om Norge nå trenger større nasjonale tiltak, svarer statsministeren kryptisk.

– Det får du høre i morgen. Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi.

Statsministeren bekrefter også at det kommer tiltak i morgen, tirsdag.

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det kan komme tiltak på grensa og nasjonale tiltak.

Les også: Julelunsjen på Stortinget avlyst

Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

Mandag ble isolasjonstiden forlenget til sju dager for dem som tester positivt og som kan være smittet med omikron. I tillegg må husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.

Det var tidligere mandag det ble kjent at virusvarianten omikron hadde kommet til Sverige.

– Det var ventet at vi ville finne omikronvarianten også i Sverige, da den har blitt oppdaget i flere andre europeiske land. Informasjonen vi har om varianten gjør at vi bør ta den på det største alvor inntil vi har mer kunnskap, sier Karin Tegmark Wisell, generaldirektør i FHM, i en uttalelse.