RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store dollartap for Hydro Aluminium

Sist oppdatert:
Dollarfallet påfører generaldirektør Eivind Reiten og Hydro Aluminium alene tap på 1,65 milliarder kroner for hver krone dollarkursen faller. Det totale tapet for den norske prosessindustrien ligger på 4 milliarder
Ifølge Finansavisen får den fallende dollarkursen store konsekvenser for norske eksportbedrifter, og Norsk Hydro er blant de som rammes hardest.

- I mars kom vi til at en endring i dollar-/kronekursen på én krone ga 1,65 milliarder kroner i utslag i resultatet. Etter skatt er endringen 1,16 milliarder kroner, sier informasjonssjef Thomas Knutzen i Hydro Aluminium til Finansavisen.

Det betyr at dollarfallet de siste tre ukene alene gir trekvart milliard kroner i tap, om kursen holder seg ett år.

Med 36,5 prosent av all import og 56,5 prosent av all eksport i dollar, er Norge dømt til å tape på svak dollar, ifølge avisen.

Den største taperen på dollarfallet er likevel staten på grunn av oljeprisen i norske kroner. For halvannen måned siden var oljeprisen over 230 kroner fatet, mens den med gårsdagens oljepris og dollarkurs var nede i 180 kroner fatet. Dersom dette fallet hadde holdt seg i ett år, ville staten tapt 35 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere