Kilder i Ap bekrefter overfor VG at Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått politibeskyttelse fra idag etter å ha mottatt drapstrusler.

Avisen opplyser at Støre ikke har hatt politibeskyttelse siden valget.

Støre sier imidlertid at han ikke er urolig for egen sikkerhet, men sikkerheten til dem som har følt seg sårbare i denne saken.

Går til kraftig angrep på Listhaug

Støre innkalte til pressekonferanse like før klokken 10 tirsdag. Der gikk han til kraftig angrep på Sylvi Listhaug.

– Sylvi Listhaugs meddelelse om at hun trekker seg var en riktig avgjørelse, sier Støre.

– Men begrunnelsen hun gir i kommentarene, viser at Listhaug ikke har skjønt alvoret i denne saken, sier Støre.

Støre mener Sylvi Listhaugs kommentarer i forbindelse med egen avgang viser at unnskyldningen hun ga til Stortinget, ikke stakk dypt.

I et innlegg i stortingssalen tirsdag slo han fast at avgjørelsen om å gå av var riktig og nødvendig.

– Hun hadde ikke lenger Stortingets tillit, og da må man som statsråd gå av. Mistillitsforslaget var godt begrunnet. Det har Listhaug selv dokumentert i dag. Hun har vist at hun fortsatt ikke forstår hvorfor det opprinnelige Facebook-innlegget var så spekulativt og potensielt farlig, sa Støre.

– Hun viser i dag at unnskyldningen hun ga her i salen, ikke stakk dypt. Jeg har lyst til å si at denne saken begynte med et innlegg på Facebook som aldri burde vært publisert, tilføyde han.

- Støre ikke egnet

Etter Listhaug informerte om sin avgang innkalte hun til pressekonferanse. Der gikk hun til frontalangrep mot Ap-leder Jonas Gahr Støre, og uttalte at Støre ikke er egnet til å bli statsminister.

– Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge, sier hun.

Les: Listhaug: - Alternativet med Støre ville vært en katastrofe for Norge

Tirsdag morgen skrev hun følgende på Facebook:

- Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, skriver hun.

Les: Listhaug: - Har omgjort norsk politikk til en barnehage

- Ikke en statsråd verdig

Denne uttalelsen får Støre til å reagere:

– Å karakterisere norsk politikk som en barnehage er ikke en statsråd verdig, mener jeg, sier Støre.

Ap-lederen mener at det at Listhaug rettet av anklager mot alle andre, viser at hun ikke har tatt inn over seg hva dette handler om.

Sakens kjerne er et Facebook-innlegg som ble spredt vidt, som var usaklig og politisk potensielt farlig, mener Støre.

– Det er en forlengelse av Frps politiske linje med dobbeltkommunikasjon, med å være i en regjering og på en regjeringsplattform, og samtidig ha utspill i fri dressur på utsiden som har fått holde på gjennom disse årene.

Les: Per Sandberg blir fungerende justis- og innvandringsminister

Les: Lysbakken: – Listhaug er et maktmenneske, ikke et offer

- Gått over grensen

– En justisminister, av alle, kan ikke nøre opp under hat og konspirasjonsteorier. En justisminister mer enn andre statsråder må være samlende og være bevisst på at hun har ansvar ikke bare for hva som er rett og galt, men også ansvar for sårbare mennesker i samfunnet vårt, sier Støre.

– Det har vært en tid med ville overdrivelser og spekulasjoner på sosiale medier, og utfallet av dette er at stortingsflertallet har markert at nok er nok. Det har gått over grensen.

Støre omtaler tirsdagens utfall som en seier for ytringsfriheten.

– Det er en seier for ytringer over hele landet som har reist seg mot Sylvis retorikk, sier han. (NTB/Nettavisen)