*Nettavisen* Nyheter.

Store eksplosjoner på gassanlegg i Florida

Foto: Skjermbilde (WESH)

Tavares (NTB): Flere personer kom til skade da et propananlegg i Florida ble rammet av en rekke eksplosjoner natt til tirsdag.

30.07.13 08:30

- Det høres ut som bomber som eksploderer, forteller øyenvitnet Norma Haygood til TV-stasjonen WESH.

Sju personer er skadd og kjørt til sykehus, men noen timer etter de første eksplosjonene i Lake County var alle arbeiderne på nattskiftet gjort rede for, opplyser de lokale myndighetene.

Flammene etter eksplosjonene i propanbeholderne var synlige for folk 8 kilometer unna, forteller øyenvitner til avisa Orlando Sentinel. Folk skal ha kjent rystelsene fra eksplosjonene i et stort område, og mange la ut dramatiske bilder av brannen på nettet og beskrev den som en «ildkule» på himmelen.

De første eksplosjonene rammet sent mandag kveld lokal tid og var så kraftige at de blåste taket av anlegget, ifølge sheriff Gary Borders. Den usikre situasjonen skapte store problemer for brannmannskapene på et anlegg der det var lagret rundt 53.000 propanflasker på 9 kilo hver.

Beboere i området ble evakuert av politiet, og det ble opprettet et evakueringssenter i en lokal kirke. Et stort antall utrykningskjøretøy var på stedet i flere timer mens de ventet på muligheten til å ta seg inn på området. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.