Gå til sidens hovedinnhold

Store ferierabatter i høstfjellet

Det mangler ikke på liggeplasser når fjellet byr seg fram i høstferien.

Mange tar sjansen på store naturopplevelser i fjellet når høstferien starter. Fantastiske høstfarger og koselige hytter frister mange familier.

Sjekk høstværet her.

Enten man er ute etter hotellrom, hytte og leilighet, så er tilbudene mange, selv om høstferien nærmer seg med stormskritt.

God plass
DNT melder om god plass i fjellet, mens Skiinfo.no viser til en rekke restplasser for dem som fortsatt ikke har planlagt turen ut i fjellheimen.

- Når snøen er borte kan rabattene bli ekstra store, forklarer Jens Løland. Skiinfo.no bruker sommeren og høsten til å formidle overnatting i og rundt skistedene i Norge. Snøforholdene dukker opp når skianleggene åpner.

Fjelldestinasjoner som Geilo, Hemsedal og Norefjell lokker med rabatter fra 60 til 30 prosent. Dette gjelder alt fra eventyrhytter på 800 kvadratmeter til enkle hotellrom i perioden fra 26. september til 11. oktober.

DNT-favoritter
For Turistforeningen dreier det seg ikke om å lokke turfolket til fjells med rabatter og tilbud. Her er det samhold, aktiviteter og naturopplevelser som frister stadig flere.

- De betjente hyttene som holder åpent er Fondsbu, Gjendesheim, Rondvassbu, Liomseter og Geiterygghytta. Vi har en del forhåndsbestillinger på hyttene, men det er fortsatt plass for dem som vil til fjells. Det er bare å kontakte hyttene for bestilling, sier markedssjef Kari Merete Horne til Nettavisen.

Plasser som Liomseter har aktivitetsledere i høstferien. Horne mener dette er et fint område å gå dagsturer eller hytte-til-hytte turer.

En DNT-favoritt er trekanten i Huldreheimen:

Dag 1: Fra Liomseter (betjent) til Haldorbu (selvbetjent) - 4 timer
Dag 2: Haldorbu – Storkvelvbu (selvbetjent) - 4 timer
Dag 3: Storkvelvbu – Liomseter - 5 timer

- Her kan man utvide turen, og gå på flere hytter om ønskelig. I Huldreheimen ligger hyttene relativt tett i forhold til andre fjellområder, sier Horne.

DNT mener det er ingen grunn til å ligge i lavlandet og slumre, når de betjente hyttene i fjellet er åpne og frister med 3-retters middag og fantastiske høstfarger rundt hytteveggen.

DNT anbefaler at barnefamilier bor fast på hyttene og tar turer i de flotte områdene rundt. På denne måten kan man ta forbehold mot været – og legge opp turer som passer. Det kan være strålende fine høstdager eller ruskevær med sludd og snø. Derfor kan det fort bli for krevende for barn å gå hytte-til-hytte turer på denne årstiden.

Selvbetjent - også i Marka
- Det er viktig å nevne at alle de selvbetjente hyttene på fjellet er åpne i høstferien. Mange muligheter for den som vil på tur, altså.

- Oslomarka er også et fantastisk alternativ i høstferien. For medlemmer rundt Oslo er det 16 ubetjente hytter som man kan leie. Her må man bestille plass, så vær tidlig ute, lyder oppfordringen fra Horne.

Les også: Et siste håp for høstferien

Kommentarer til denne saken