Gå til sidens hovedinnhold

Støre: - Frp har en mistenksomhetskultur

Oslo (NTB): Strengere krav til statsborgerskap, regning for norskkurs og asylmottak i utlandet er noen av forslagene i en ny Frp-rapport. Partiet har en kultur for mistenksomhet, mener Jonas Gahr Støre (Ap).

I rapporten argumenteres det for at Norge ikke har råd til dagens innvandring. Det tas blant annet til orde for å reforhandle FNs Flyktningkonvensjon for å etablere et nytt internasjonalt system for asyl- og flyktninginstituttet, melder NRK.

Per Sandberg og Per Willy Amundsen har ledet partiets bærekraftutvalg, som har jobbet siden april med å forme den nye asyl- og innvandringspolitikken til partiet. Christian Tybring-Gjedde har også vært sentral i arbeidet.

- Vi er opptatt av å snu alle steiner nettopp for å stramme inn det norske regelverket på en ordentlig måte, sier Siv Jensen, som understreker at partiet ikke har tatt stilling til forslagene ennå.

- Det å stenge dem ute fra trygdeordninger og gjøre det vanskeligere å få familien hit, få statsborgerskap og for barn å oppnå språkkunnskapene de trenger, vil heller få motsatt effekt. Derfor er jeg veldig skeptisk til disse tiltakene, sier hun til kanalen. (©NTB)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten