*Nettavisen* Nyheter.

Støre: Høyre er en bremsekloss i familiepolitikken

- Høyre er i kjent stil en bremsekloss i familie- og likestillingspolitikken, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Her avbildet under Arbeiderpartiets sentralstyremøte 08.01.18. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Høyre er en bremsekloss og driver med «nøling satt i system» i spørsmålet om eggdonasjon.

14.02.18 05:13

Flertallet i Høyres programkomité og dens leder, Jan Tore Sanner, går inn for at det fortsatt skal være forbudt med eggdonasjon. Støre mener det er gode argumenter til å åpne opp for slik donasjon i det han beskriver som et krevende spørsmål, skriver Dagbladet.

– Jan Tore Sanner sier det som nå skjer er i god Høyre-ånd. Det mener jeg han har rett i, i den forstand at det er slik Høyre har stilt seg ved alle viktige reformer som gjelder barns beste, likestilling, og moderne familier. Høyre er i kjent stil en bremsekloss i familie- og likestillingspolitikken, sier Ap-lederen.

– Det Høyre driver med nå er nøling satt i system, hvor Høyre utreder mens folk venter.

Høyres helsepolitiske talsperson, Sveinung Stensland, fnyser av kritikken. Han mener Støre underspiller at Høyre skal ha en debatt om spørsmålet og kan ende med å si ja ved landsmøtet.

– Dette er nok et eksempel på at Støre ikke respekterer de gode og brede prosessene vi har i Høyre. Å bruke denne saken i billige utspill, er rett og slett umodent av en som ønsker å lede et statsbærende parti.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag