Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: Høyre er en bremsekloss i familiepolitikken

- Høyre er i kjent stil en bremsekloss i familie- og likestillingspolitikken, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Her avbildet under Arbeiderpartiets sentralstyremøte 08.01.18.
- Høyre er i kjent stil en bremsekloss i familie- og likestillingspolitikken, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Her avbildet under Arbeiderpartiets sentralstyremøte 08.01.18. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Høyre er en bremsekloss og driver med «nøling satt i system» i spørsmålet om eggdonasjon.

Flertallet i Høyres programkomité og dens leder, Jan Tore Sanner, går inn for at det fortsatt skal være forbudt med eggdonasjon. Støre mener det er gode argumenter til å åpne opp for slik donasjon i det han beskriver som et krevende spørsmål, skriver Dagbladet.

– Jan Tore Sanner sier det som nå skjer er i god Høyre-ånd. Det mener jeg han har rett i, i den forstand at det er slik Høyre har stilt seg ved alle viktige reformer som gjelder barns beste, likestilling, og moderne familier. Høyre er i kjent stil en bremsekloss i familie- og likestillingspolitikken, sier Ap-lederen.

– Det Høyre driver med nå er nøling satt i system, hvor Høyre utreder mens folk venter.

Høyres helsepolitiske talsperson, Sveinung Stensland, fnyser av kritikken. Han mener Støre underspiller at Høyre skal ha en debatt om spørsmålet og kan ende med å si ja ved landsmøtet.

– Dette er nok et eksempel på at Støre ikke respekterer de gode og brede prosessene vi har i Høyre. Å bruke denne saken i billige utspill, er rett og slett umodent av en som ønsker å lede et statsbærende parti.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!