TØYEN (Nettavisen): Det er gått seks dager siden VG-rapporten kom. Der erkjenner ledelsen feil på feil før, under og etter publiseringen av den omstridte «dansevideoen» med tidligere Ap-nestleder Trond Giske og Sofie (27).

Den seks sekunder lange videosnutten ble filmet natt til 17. februar på Bar Vulkan i Oslo.

Det ble kort tid etter offentliggjøringen av videoen, klart at Giske ikke fikk styreverv i Trøndelag Ap. Nå har Sofie klaget VG inn for PFU, og en av journalistene bak saken, Lars Joakim Skarvøy, har fått permisjon med lønn i seks måneder.

VIDEO: Se Støre svare øverst i saken.

- Alle journalister er tett på Ap

Da Ap-ledelsen tirsdag møtte pressen før helgens fire dager lange landsmøte i Oslo, nektet Ap-leder Jonas Gahr Støre å beklage overfor Giske.

- VGs evaluering av den såkalte «Giske-videoen» har fått konsekvenser for en journalist som har vært veldig tett på Arbeiderpartiet. Hva tenker dere om det? spurte Nettavisen.

- Aller først vil jeg si at jeg opplever at alle journalister er veldig tett på Arbeiderpartiet, jeg, og at det er jobben deres. Jeg har ikke forutsetninger for å vurdere hvordan VG har vurdert sine interne forhold i forhold til ansatte, svarte Støre.

Støre: - Ingen grunn til å beklage

- De feil som ble avdekket og som har fått følger i disfavør av Trond Giske, gir det noe grunnlag for å beklage overfor ham?

- Jeg har behandlet saker basert på varsler i Arbeiderpartiet på det største alvor, brukt veldig mye tid på det, vært grundig i å treffe de konklusjoner jeg mente var riktige, det ble gjort 25. januar i fjor. Og konklusjonene står å lese der. Jeg mener de står seg, og mer er det ikke å si om det, sier han.

Giske lå godt an til å bli innstilt som medlem av arbeidsutvalget i Trøndelag Ap, men etter dansevideoen valgte en enstemmig valgkomité å endre innstillingen. Det begrunnet valgkomitéleder Jorodd Asphjell med at de vil ha fokus på politikk, organisasjon og den forestående valgkampen.

- Men det er jo mer å si så lenge videoen satte en stopper for at Giske kunne rykke frem?

- Til det har jeg å si at dette var en sak som Trøndelag Arbeiderparti vurderte, og slik jeg har hørt dem, er ikke VGs dekning av saken avgjørende for den beslutningen de tok, og jeg har ikke grunn til å kritisere det, sier Støre.

Tajik: - Jeg møter Giske regelmessig, jeg

- Tajik, hvordan blir det å møte Trond Giske på landsmøtet?

- Du, jeg møter ham regelmessig, jeg, senest i morges på styremøtet til Aps stortingsgruppe, og det går helt fint, sier Tajik til Nettavisen.

- Har dere skværet opp?

- Altså, han er del av stortingsgruppen vår, og han har en helt naturlig politisk funksjon der. Min oppgave som parlamentarisk nestleder er også å legge til rette for det, og det gjør jeg gjerne, sier hun.

Nettavisen har vært i kontakt med Giske for en kommentar.