RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store investeringer for Statoil og Hydro

Sist oppdatert:
Statoil og Norsk Hydro skal i løpet av de neste tre årene investere over 6 milliarder kroner på utbyggingen av Dalia-feltet utenfor det afrikanske landet Angola
Det er klart etter at utbyggingsplanene nå iverksettes. Beslutningen om å bygget ut feltet ble tatt i fjor, men det er først nå at utbyggingsplanene er klare og statsoljeselskapet Sonangol har gitt operatøren TotaFinaElf utbyggingstillatelsen.

Det er vedtatt at feltet skal bygges ut med et produksjonsskip som skal knyttes opp til 34 produksjonsbrønner. I tillegg skal det bores 30 injeksjonsbrønner for vann og tre brønner for injeksjon av gass.

Kostnadsrammen på utbyggingen er 3,4 milliarder dollar, hvorav Statoil og Norsk Hydro må bære 500 og 380 millioner dollar, eller tilsammen 6,1 milliarder kroner.

Forventet platåproduksjon fra Dalia er 225.000 fat olje per dag, som er noe høyere enn for nabofeltet Girassol, også på blokk 17. Ifølge planen skal feltet begynne å produsere i tredje kvartal 2006. Produksjonsskipet får en lagerkapasitet på rundt to millioner fat olje. Det er like stort som produksjonsskipet på Girassol som regnes for å være verdens største.

Statoil og Norsk Hydro eier henholdsvis 13,3 og 10 prosent i blokk 17, hvor det store oljefeltet Dalia befinner seg. Franske TotalFinaElf har en eierandel på 40 prosent, BP 16,67 og ExxonMobil 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere