RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store iPod-nyheter

Sist oppdatert:
Apple innfridde forventningene, og leverte markedet det de ville ha og enda mer.

Det var forventet at Apple tirsdag kveld skulle komme med en rekke nyheter, og Apple-sjef Steve Jobs skuffet på ingen måter fansen.

Filmnedlasting
Den største nyheten var også den som var mest forventet: Apple vil begynne å selge fulle spillefilmer gjennom iTunes, i tillegg til musikk og tv-serier som de allerede er i gang med.

75 filmer fra Disney, Pixar, Touchstone og Miramax er allerede tilgjengelig på tjenesten, og nye filmer vil bli gjort tilgjengelig på tjeneste samtidig som de slippes på DVD.

Prisen skal være 12,99 dollar for filmer hvis du forhåndsbestiller, og 14,99 dollar etter det. Eldre filmer vil selges for 9,99 dollar.

Forbedret iPod
Men for folk flest er det nok likevel den totale oppussingen av alle iPod-spillerne som vil bli lagt mest merke til. Selskapet lanserte ikke en ny iPod med langt større skjerm slik mange hadde forventet, men satset i stedet på å oppgradere den eksisterende iPod-en.

De viktigste nyhetene er en skjerm som skal være 60 prosent, og ikke minst at den nå er tilgjengelig i større kapasiteter på opp til 80 gigabyte.

Batterikapasiteten har også Apple gjort noe med. Toppversjonen kan nå spille av musikk i 20 timer og spille av video i fem timer. 30 gigabyte-utgaven har bare 14 timer musikk og tre timer video.

Utgaven med 30 gigabyte koster 2490 kroner, mens du for 80 gigabyte må betale 3290 kroner.

iPod Nano går retro
iPod Nano har også blitt totalt redesignet, og har hentet masse inspirasjon fra den gamle iPod Mini-spilleren som mange ble glad i, med både formen og fargene. Forskjellen er derimot at den har blitt enda mindre enn den originale Nano-spilleren.

Batterikapasiten har blitt betydelig bedre. Apple hevder nå at du kan spille av musikk i et døgn sammenhengende. Minnekapasiteten er nå også utvidet til hele åtte gigabyte, noe som gjør at du bør kunne ha nok musikk å velge mellom dette døgnet.

I likhet med den vanlige iPod-en, har også iPod Nano fått en mer lyssterk skjerm, og spilleren skal ha fått et forbedret brukergrensesnitt som gjør det enda enklere å finne frem til den musikken du ønsker å høre på gjennom et eget søkesystem.

Prisen er ikke skremmende. Utgaven med 8 gigabyte koster 2090 kroner, med 4 gigabyte koster den 1690 – og minstemann på 2 gigabyte koster 1290 kroner.

Splitter ny Shuffle
Den siste store nyheten er den totalt nye iPod Shuffle, som i motsetning til sin forgjenger, faktisk ser ut til å være en lekker liten spiller. Ifølge Apple skal den være verdens minste – og har en integrert liten belteklipp slik at du kan feste den enkelt på buksa.

Spilleren kommer med minne på én gigabyte, og har en batterikapasitet på 12 timer. I likhet med den originale Shuffle-spilleren har den ikke noe display og er totalt strippet for funksjonalitet. Dette er spilleren for deg som bare vil ha musikk tilgjengelig i lomma.

Prisen for den lille spilleren er 699 kroner.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere