Gå til sidens hovedinnhold

Støre letter på sløret dagen før dagen: - Ja! Ja! Ja!

Jonas Gahr Støre sier det er én ting som er viktig før han møter Kongen.

Se videointervju med Ap-leder Jonas Gahr Støre:

HURDALSJØEN HOTELL (Nettavisen): Så var dagen kommet for å presentere Hurdalsplattformen for «vanlige folk» - av Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

- Jeg har det veldig bra, jeg er varm inni meg fordi vi har jobbet hardt de ukene som har vært, og det er en stor tilfredsstillelse, sier Støre til Nettavisen etter å ha lagt fram plattformen i idylliske omgivelser, i vannkanten ved Hurdalsjøen.

Les også: Vedum får massiv kritikk etter Ullevål-nederlag: - Det klarte vi ikke å få til

- Har ikke nedkjempet Sp

Støre forteller at plattformen ble tatt imot «med varme» i Aps stortingsgruppe tidligere på dagen.

- Det gjør meg veldig trygg på at vi har gjort jobben vår, vi har fått gjennomslag for Aps politikk, og vår 100-dagers-plan, sier han - og samtidig understreker at han ikke «har nedkjempet» sin forhandlingspartner.

- Det er vanskelig å la en plattform for Norge i fire år, det er veldig arbeidskrevende, sier Støre, men legger til at han er mer opplagt nå.

Les også: Regjeringsplattformen er klar - slik vil Støre lede landet

- Hvordan skal du lade opp til du skal vise frem den nye regjeringen på Slottsplassen torsdag klokken 12.15?

- Jeg har veldig tro på noe av det viktigste man gjør gjennom døgnet - nemlig å sove, så jeg skal sørge for en god natts søvn når den tid kommer. Så blir det høytidelig og spennende å gi listen med statsråder til Kongen, sier den kommende statsministeren, før han svarer fornøyd på tre kjappe spørsmål:

- Er alt klart nå?

- Ja!

- Er alle de aktuelle statsrådene kontaktet?

- Ja!

- Har alle sagt ja?

- Ja!

Dette skjer i morgen

Torsdag klokken 10 møter Erna Solbergs regjering opp til sitt siste statsråd. Der vil de få innvilget sin søknad om avskjed med virkning fra klokken 12.

Klokken 12.15 møter Støre og hans regjering til sitt første statsråd, der den nye regjeringen presenteres for kongen, og ansvarsområdene til de nye statsrådene blir fordelt.

Tradisjonen tro stiller den nye regjeringen opp på Slottsplassen for fotografering og gratulasjoner. Deretter følger en hektisk ettermiddag med nøkkeloverrekkelser i departementene.