*Nettavisen* Nyheter.

Støre mener Norden bør få felles plass i G-20

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener Norden bør få en felles plass blant G-20 landene.

I et brev til sine nordiske utenriksministerkolleger foreslår Støre at man skal arbeide for et felles nordisk sete i G-20, skriver Aftenposten.

Initiativet skal diskuteres når de nordiske utenriksministrene møtes i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York til uka.

G-20 består av 19 land og EU, som til sammen utgjør 85 prosent av verdensøkonomien.

Støre argumenterer med at Norge er verdens 23. største økonomi, og at de fem nordiske landene til sammen ville komme som nummer åtte eller ni på lista.

- Norden oppfattes ikke som en enhet, men mer som et område eller gruppe av land som opptrer likt med felles interesser, mener Støre.

Ettersom EU alt er med i G-20, innebærer det at Sverige, Danmark og Finland alt er representert i den eksklusive klubben.

Støre kan ikke se at dette er i veien for en fellesnordisk representasjon og viser til at EU-land som Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia, Spania og Nederland har egne plasser i G-20.

- G-20 er ikke noe en melder seg inn i ut fra medlemskriterier. Men jeg mener det er viktig ut fra norske interesser at et initiativ for et medlemskap drøftes når denne nye strukturen legges. Hver for oss tror jeg de nordiske landene har vanskeligheter med å komme inn, sier Støre til Aftenposten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.