*Nettavisen* Nyheter.

Støre mener Norge ikke bør bombe i Syria

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre oppsummerte fredag det siste halvåret på en pressekonferanse i Oslo. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Norge ikke bør være med på å bombe i Syria. – Det er ikke en naturlig rolle for Norge å utvide et militært engasjement i denne regionen, sier Støre.

19.12.15 07:35

Arbeiderpartiets leder kommer med uttalelsene i et intervju med Klassekampen i etterkant av pressekonferansen som ble holdt i fredag, der han oppsummerte året som har gått.

Da Norge for under to uker siden fikk henvendelsen fra USA om å bidra militært mot IS i Syria, var Støres kommentar at han avventet regjeringens vurdering.

– Vi har oppgaver for vårt forsvar i våre nærområder som det er viktig at vi ivaretar. Det er viktig for oss, og det er viktig også for andre. Så må vi også bidra til at strategien mot IS er bred. Vi kommer ikke til å bombe oss ut av dette problemet, sier Ap-lederen.

Støre mener at IS representerer en så alvorlig trussel at Norge bør bidra, men med annet enn militære bidrag.

– Vi får bidra der vi har de beste forutsetningene, og det er etter min mening i første rekke ikke på det militære området, sier han.

Støre mener det er riktig at Norge bidrar med opplæring i Irak på oppfordring fra irakiske myndigheter.

– Det er godt i tråd med folkeretten, og jeg avventer regjeringens vurdering av hvordan Norge eventuelt kan bidra på andre måter, sier Ap-lederen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.