RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm,Morten (SCANPIX)

Store mengder våpen tatt i gjengrazzia

Sju personer tilknyttet Oslos gjengmiljø er i politiet søkelys etter flere våpenbeslag.

Fem av de sju personene er siktet for å ha oppbevart ulovlig våpen. To av de fem, er begge 28 år gamle og sentrale gjengmedlemmer i Oslo.

De to er nå varetektsfengslet i saken.

En tredje siktet person, soner allerede en dom for andre straffbare forhold.

To av de siktede er ikke varetektsfengslet

Ytterligere to personer har status som mistenkt i saken.

- Etter et våpenbeslag i februar innhentet vi en ransakelsesordre og gikk til aksjon på to adresser nå nylig. Noen av våpnene ble funnet i en leilighet og så ble det gjort beslag på en arbeidsplass hvor flere personer har tilgang, forteller politiadvokat Ane Evang til NRK.no.

– Det er snakk om en mengde våpen og skarp ammunisjon. Dette er noe som har høy fokus og prioritet hos oss. Det er ikke ønskelig at folk i kriminelle miljøer er i besittelse av våpen, sier Evang.

De to 28 år gamle varetektsfengslede mennene nekter begge straffskyld.

- Jeg kan ikke si hvordan han har forklart seg, men han erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer for den ene 28-åringen Vidar Lind Iversen. Iversen sier at hans klient var i utlandet da politiet gikk til aksjon, og at han deretter reiste til Norge og meldte seg for politiet.

Den andre 28-åringen nekter for oppbevaring av våpen i denne saken, men har tidligere innrømmet å ha oppbevart to 9 mm pistoler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere