– Jeg ser fram til å møte president Macron på fredag. Presidenten har akkurat vært på reise i Moskva og Kiev, og vi vil diskutere den svært alvorlige situasjonen i og rundt Ukraina. Vi har et felles sterkt ønske om at denne konflikten kan løses på fredelig vis, sier Støre til NTB.

– Det er tette bånd mellom Frankrike og Norge. Vi vil også snakke om EUs grønne giv, og hvordan våre to land kan bidra til å nå klimamålene og utvikle ny, grønn industri.

Hevder å ha fått forsikringer

Macron møtte Russlands president Vladimir Putin i Moskva og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev denne uken og hevdet han hadde fått forsikringer fra Putin om at Russland ikke ønsket noen eskalering av konflikten rundt Ukraina.

Les også: Macron: – Det blir ingen russisk eskalering

Samtidig har Macrons uttalelser om mulige løsninger på konflikten skapt overskrifter. I Kiev måtte Macron avvise meldinger om at han hadde foreslått «finlandisering» av Ukraina. Begrepet refererer til avhengighetsforholdet Finland hadde til Sovjetunionen under den kalde krigen

Macron sa han aldri hadde brukt den formuleringen da han ble konfrontert med utsagnet, meldte avisa The Guardian tirsdag.

Har innledet militærøvelse

Torsdag kommer meldingen om at Russland og Hviterussland har startet en militærøvelse.

Russlands forsvarsdepartement sier i en uttalelse at øvelsen skal foregå fram til 20. februar i Hviterussland. Landene skal øve seg på å «slå tilbake aggresjon utenfra».

Russiske styrker har vært i landet siden starten av februar. Til tross for vestlig bekymring for russisk aggresjon, virker situasjonen mellom Ukraina og Russland å ha roet seg litt.

– Situasjonen forblir spent, men er under kontroll. Den diplomatiske innsatsen for å dempe spenningsnivået fortsetter, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba onsdag.