Støre møtte pressen med en rød og en grønn sokk

Ap-lederen sier mye står på spill foran høstens kommunevalg.

02.04.19 14:45

TØYEN (Nettavisen): Ap-leder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng møtte tirsdag ettermiddag pressen før partiets landsmøte i Oslo til helgen.

Se hele pressekonferansen øverst i saken.

- Mye står på spill, sa Støre da han åpnet pressekonferansen, ikledd en rød og en grønn raggsokk for anledningen, på biblioteket på Tøyen i Oslo.

RØDGRØNN: Ap-leder Jonas Gahr Støre hadde på seg sine røde og grønne raggsokker når han og nestleder Hadia Tajik ankom Arbeiderpartiets pressekonferanse på Biblo Tøyen tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Demme opp for Høyre-politikk

Støre sa på pressekonferansen at det som har vært interessant å se de siste fire årene, er hvor viktig kommunepolitikk er for det som er nære folks liv, som barnas oppvekst og omsorg for våre eldre, klima og samferdsel.

- Kommuneøkonomi er et grått og trist ord, men mye av det som de pengene går til er det nærmeste i menneskers liv. Samtidig er de kommunale flertallene viktige for i noen tilfeller demme opp for Høyre-politikk. Saker som er vedtatt på Stortinget møter motstand ute lokalt, sa han.

Og Ap-lederen var klar på hva som er hans mål foran høstens kommunevalg:

- Arbeiderpartiets mål ved dette valget er å forsvare alle våre seire i 2015, sa Støre.

MØTTE PRESSEN: Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik på Arbeiderpartiets pressekonferanse på Biblo Tøyen tirsdag, i forkant av partiets landsmøte som avholdes i Folkets Hus i Oslo til helgen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Skal gi inspirasjon

- Dette landsmøtet skal gi inspirasjon og retning på hva vi skal gjøre de neste fire årene, sa Støre videre, og la senere til at det kommer til å bli et stort fokus på industri, klima og omstilling på helgens landsmøte.

- Det er et veldig stort landsmøte. Vi gleder oss til det, og vi gjør det med optimisme, sa han.

Ap-nestleder Hadia Tajik fortalte at landsmøtet skal velge hvilken politikk de skal gå til valg på til høsten.

- Det kommer til å bli et landsmøte med mange politiske vedtak, sa Tajik.

Flere kvinner på topp

Samtidig gleder rekordmange kvinnelige ordførerkandidater Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng.

42 prosent av partiets ordførerkandidater er kvinner, viser opptellingen etter at listene er klare. Det er en økning på 10 prosentpoeng siden 2015.

– Dette er et stort og viktig løft for mer likestilling i politikken. Jeg er svært glad for at systematisk arbeid over tid for bedre kjønnsbalanse har gitt resultater. Nå skal vi jobbe for at flest mulig av Arbeiderpartiets dyktige damer også blir valgt som ordførere etter valget i september, sier Stenseng.

Lister i 353 kommuner

Arbeiderpartiet stiller lister i 353 kommuner ved høstens valg.

300 delegater vil delta på Arbeiderpartiets landsmøte, som starter på torsdag. Totalt vil det være om lag 1000 personer til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.