Gå til sidens hovedinnhold

Store Norske slutter å lete etter gull

Longyearbyen (NTB): Selskapet Store Norske Gull har besluttet å innstille letingen etter gull og mineraler på Svalbard og i Nord-Norge denne sesongen.

Årsaken er den krevende situasjonen for Store Norske-konsernet, der Store Norske Gull er et datterselskap.

- Store Norske Gull har til nå drevet aktiv mineralleting i Troms og Finnmark, i tillegg til at gullforekomster på Svalbard er kartlagt. Sommerens planlagte leteaktiviteter på Vannøya og Ringvassøya i Troms, samt i Karasjok-området i Finnmark, er lagt på is, sier daglig leder Morten Often i Store Norske Gull.

Store Norske Gull ble opprettet i 2003, men har til nå ikke hatt inntekter og representerer en årlig utgift for konsernet på 15 millioner kroner. Selskapet har fem ansatte.

I Store Norske-konsernet skal antall ansatte reduseres betydelig. På grunn av lavere kullpriser og krevende utvinning av det gjenværende kullet i Svea Nord-gruva, fikk konsernet et underskudd på 234 millioner kroner i fjor.

Ifølge en pressemelding fra konsernet er det imidlertid ikke aktuelt å avvikle Store Norske Gull. Det vurderes å finne løsninger der andre parter er med og finansierer driften videre. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter