*Nettavisen* Nyheter.

Støre om Solberg: - Permanent på etterskudd

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen og statsminister Erna Solberg (H) er på «konsekvent på etterskudd» i møtet med nedturen i oljenæringen. Foto: Arkivfoto

Ap-leder Jonas Gahr Støre fortsetter å fyre løs mot regjeringen og statsminister Erna Solberg (H), som han mener har vært «konsekvent på etterskudd» i møtet med nedturen i oljenæringen.

Støre er ikke fornøyd med regjeringens innsats for dem som rammes, skriver VG.

– Regjeringen kan ikke klandres for at oljeprisen har falt eller at det er børsuro. Denne utfordringen er annerledes enn finanskrisen i 2008, og den er mer isolert til enkeltnæringer og enkeltdeler av landet. Men det er regjeringens ansvar å møte den, og den innsatsen mener jeg er mangelfull, sier Støre og er ikke nådig i sin vurdering.

– De har kommet med for lite for sent og konsekvent vært på etterskudd.

Samtidig som han sier han ikke er for å subsidiere næringer som sliter, mener han det er mulig å ta grep for å avhjelpe situasjonen. Solberg lover på sin side at statsbudsjettet som legges fram neste uke vil inneholde nettopp tiltak for å møte oljesmellen.

– Det store oljeprisfallet siden i fjor sommer gjør at omstillingen kommer raskere enn noen kunne vente, sier statsministeren og sier den økte arbeidsledigheten skal bli møtt med «kraftig satsing på arbeid og aktivitet på verftene».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag