Fredag kveld er det store opptøyer ved området for skytingen. Videobilder fra BFMTV viser store folkemengder som har tent på et bål midt i veien. Politiet skal ha brukt tåregass mot demonstrantene.

Ifølge det franske mediehuset skal demonstrantene ha sunget kurdiske solidaritetssanger.

Flere videoer i sosiale medier viser at politiet er i betydelig mindretall og bruker også gassgranater for å prøve å spre og stoppe deltakere av opptøyene.

– Hørte flere skudd

Tre personer er drept og tre skadet etter at en person avfyrte skudd i gata rue d'Enghien i Paris. Det skriver blant annet den franske avisen Le Parisien.

Én mann er arrestert, melder avisen. Dette er den antatte gjerningspersonen.

På Twitter ba politiet folk holde seg unna området hvor hendelsen fant sted, samt la nødetatene slippe til.

Ifølge flere franske medier skal skytingen ha funnet sted ved det kurdiske kultursenteret Ahmet-Kaya.

En 69 år gammel mann skal ha åpnet ild mot flere personer, skriver Le Parisien. Under arrestasjonen hans fikk politiet tak i våpenet han brukte til å skyte.

Representant for Foreningen for kurdere som bor i Frankrike, Aziz Mamle, har snakket med Nettavisen. Han befinner seg i nærheten av åstedet, og har snakket med flere vitner.

– De som var vitne til hendelsen sier at de hørte mellom seks og sju skudd. Politiet ble raskt tilkalt. De sier også at han var veldig nær vinduene til kultursenteret før skuddene ble avfyrt.

Han sier også at de ikke forstår hva motivet bak er.

Kultursenteret Ahmet-Kaya er et populært samlingssted for kurdere i det 10. arrondissement sier Mamle videre.

– Det er veldig, veldig mange kurdere som drar dit. Det har vært et samlingssted siden 2000-tallet, og der pleier man å ha konferanser, sammenkomster og være sosial.

– Politiet er fortsatt på stedet for å samle inn informasjon fra vitner.

– Kurdere mål for hatefullt angrep

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømmer fredagens angrep i Paris. Han kaller det et hatefullt angrep mot kurdere.

Minst tre ble drept da en mann åpnet ild i et kurdisk kulturhus i Paris. Ifølge franske myndigheter gikk mannen målrettet mot utlendinger.

Macron sier at det var et motbydelig angrep mot kurdere. Etter angrepet har det vært sammenstøt mellom kurdiske demonstranter og politiet ved åstedet.

– Frankrikes kurdere har vært mål for et hatefullt angrep i hjertet av Paris. Våre tanker er med ofrene, dem som kjemper for sine liv og deres familier og nærmeste, skriver Macron på Twitter.

Kaos i gatene

Skytingen fant sted rundt klokken 11 fredag formiddag lokal tid, i nærheten av et kurdisk kultursenter. Ifølge politiet skjedde det på gata som heter Rue d'Enghien. Det er en travel gate som ligger i nærheten av jernbanestasjonen Gare de l'Est.

Det kurdiske kultursenteret Centre Ahmet Kaya brukes av en veldedig organisasjon som jobber for å integrere den kurdiske befolkningen i Paris-regionen.

Det skal ha oppstått kaos i gata som følge av skytingen.

En beboer i området, Emmanuel Boujenan, sier til AFP at gjerningsmannen ble pågrepet i en frisørsalong.

– Det var folk som fikk panikk, ropte til politiet og pekte på salongen «han er der inne, han er der inne, gå inn», forklarte han.

Skal ha skadet flyktninger med kniv i leir

– Er dere redde?

– Nei, det er ingen grunn til å være redde nå. Men det er skremmende for kurderne og tyrkerne som bor her at det er en skyteepisode.

Mannen som er pågrepet skal ha angrepet og skadet flyktninger med kniv i en teltleir i Paris for et år siden og skal også ha stått bak et drapsforsøk i 2016, skriver franske medier. Ifølge avisa Le Parisien ble mannen løslatt fra fengsel tidligere denne måneden.

Ifølge påtalemyndighetens kontor i Paris har den pågrepne mannen fransk bakgrunn. Han ble også lagt inn på sykehus etter pågripelsen. Mannen er kjent for politiet for to tidligere drapsforsøk i 2016 og 2021.

Mannen er tidligere siktet for rasistisk vold, opplyser påtalemyndigheten. Han ble anklaget for å ha angrepet minst to migranter med en kniv i en leir i Paris i desember i fjor.

Motivene for fredagens angrep er fortsatt uklare, men identiteten og åstedet vakte umiddelbart mistanke om at skytingen kunne ha vært rasistisk motivert.

Selv om motivet bak skytingen foreløpig ikke er kjent, har antiterroravdelingen ved påtalemyndighetens kontor åpnet drapsetterforskning.

For én av sårede etter skyteepisoden er tilstanden kritisk, og de andre to har alvorlige skader, ifølge politiet.

– Angrepet av militant høyreekstremist

Frankrikes statsminister Elisabeth Borne uttrykker på Twitter sin medfølelse med ofre og pårørende etter skytingen og takker politiet for deres innsats på åstedet.

Ordføreren i Paris kaller gjerningsmannen en høyreekstrem aktivist.

– Det kurdiske samfunnet og med det også alle parisere ble angrepet av en militant høyreekstremist, skriver Anne Hidalgo på Twitter.

– Kurdere uansett hvor de bor må kunne leve i fred og trygghet. Mer enn noen gang står Paris ved deres side i denne mørke stunden, skriver hun videre.