Store oversvømmelser i Nord-Trøndelag

Elva Nordåa har gått over sine bredder. Deler av Høylandet sentrum er blitt til en innsjø onsdag ettermiddag, Store nedbørsmengder og snøsmelting fører til flom i Nord-Trøndelag.

Elva Nordåa har gått over sine bredder. Deler av Høylandet sentrum er blitt til en innsjø onsdag ettermiddag, Store nedbørsmengder og snøsmelting fører til flom i Nord-Trøndelag. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)

Store nedbørsmengder, snøsmelting og isgang har ført til oversvømmelser, stengte veier og skader flere steder i Nord-Trøndelag onsdag.

11.02.15 17:52

Vannmassene flommet inn på turistanlegget Namsentunet i Grong kommune og forårsaket store skader, melder Trønder-Avisa.

– Det er tøft, og jeg kjenner at tårene presser på, sier eier Jon Moe når han inspiserer skadene på anlegget.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet flom i deler av Nord-Trøndelag og Nordland. I flere vassdrag sør i Nordland er vannføringen onsdag på nivå 3 (oransje). Det samme gjelder nedre del av elva Namsen med sideelver i Nord-Trøndelag.

Les også: 100 personer fortsatt isolert i Verdal

I Høylandet kommune har blant annet kunstgressanlegget blitt helt oversvømt, og passer nå best til vannpolo og svømming, skriver Namdalsavisa. Og vannet fortsetter å stige. Onsdag steg vannet på fylkesvei 17 i Vassbotna fra 10 til 30 centimeter.

For Fosen i Sør- og Nord-Trøndelag varsler NVE flom på nivå 2 (gult) onsdag, mens det for Namdalen i Nord-Trøndelag er flomvarsel på oransje nivå.

I resten av Nord-Trøndelag, utenom grensetraktene, gjelder det gule varselet onsdag. I ytre deler av Nordland sør for Ranafjorden er det varslet flom på oransje nivå onsdag og gult nivå torsdag. For deler av de samme områdene er det også utstedt varsel om jordskredfare på gult nivå.

Vannføringen er ventet å være på sitt høyeste natt til torsdag for deretter å avta, ifølge NVE. (©NTB)

Elva Nordåa har gått over sine bredder. Stadion på Høylandet er blitt til en innsjø onsdag ettermiddag, Store nedbørsmengder og snøsmelting fører til flom i Nord-Trøndelag. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)


Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.